מסתמן שינוי משמעותי בהרכב הרשימה: יו"ר "יש עתיד", רה"מ לשעבר יאיר לפיד, מארגן מחדש את רשימת המפלגה לקראת הגשת הרשימות לכנסת בשבוע הבא.
בעוד נאור שירי, ולדימיר בליאק, מירב כהן ומירב בן ארי צפויים לשמור על מקומות ריאליים, יש מי שכבר קיבלו רמזים ביחס לדחיקתם לאחור, ובהתאם כבר קיבלו החלטה להתפטר מהרשימה או לחלופין ממתינים להחלטת לפיד בעניינם. ל"היום" נודע כי לפיד צפוי לעדכן את חברי הכנסת שלו בשיבוצים עד לסוף השבוע ולקראת הצגת הרשימה המאוחדת עם רה"מ לשעבר נפתלי בנט בשבוע הבא.
>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<
>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<
רם בן ברק צפוי גם הוא להתברג ברשימה במקום ריאלי שכן היה במרחק חודו של קול מלנצח אותו בבחירות על הנהגת יש עתיד. אם לפיד ידחוף אותו לאחור בניגוד למצופה יהיה זה אישור לתדמית לפיה הוא דוחק לאחור את מי שמאיימים על מעמדו.
כאמור, במפלגה מעריכים כי שורה של חברי כנסת ותיקים קיבלו מסר שלפיו מקומם ברשימה אינו מובטח, וכי מי שלא יפנה את מקומו עשוי למצוא את עצמו משובץ במיקום נמוך יותר. בין חברי הכנסת שהבינו את הרמז וכבר הגישו את התפטרותם נמצאים יואב סגלוביץ' ששובץ מחדש ברע"ם, בועז טופורובסקי ורון כץ שפרשו ואלעזר שטרן שהודיע על כניסה למפלגת ישר! בראשות גדי איזנקוט.
השלב הבא עשוי להיות משמעותי במיוחד עבור חברי כנסת ותיקים נוספים במפלגה. לפי ההערכות, בין השמות שעלולים לעמוד בפני דילמה דומה נמצאים מיקי לוי וקארין אלהרר. ח"כ מאיר כהן עמד בפני הדילמה והיום (שני) החליט להתפטר. בשלב זה לא ברור מי מהנותרים יישאר ברשימה ובאיזה מיקום, וההכרעה הסופית צפויה להתברר לקראת הגשת הרשימות לכנסת.
"מפנה את מקומי בשמחה"
בעקבות ההערכות, חבר הכנסת והשר לשעבר מאיר כהן החליט כעת שלא להתמודד ברשימת "ביחד" לכנסת הבאה. ח"כ כהן ימונה ליו"ר ונשיא ועידת יש עתיד. ח"כ מאיר כהן: "יאיר ואני הקמנו את יש עתיד ביחד ואני חבר בה מיומה הראשון", מסר ח"כ כהן.
"אחרי 25 שנה במערכת החינוך, מורה ומנהל בי"ס ו23 שנה בפוליטיקה - שתי קדנציות כראש עיר, פעמיים שר הרווחה אני מפנה את מקומי בשמחה ובגאווה לדור הבא של המפלגה ולאנשים שיובילו אותה אל העתיד. אני מאמין בערכים של המפלגה, אני מאמין שאנחנו הנבחרת הטובה ביותר בפוליטיקה הישראלית, ואני אמשיך לפעול כדי שיש עתיד ויאיר בראשה יובילו וינהיגו את מדינת ישראל".
ראש האופוזציה יאיר לפיד הגיב לפרישתו: "זו לא פרידה. מאיר הוא אחי הבכור. הוא תמיד היה ותמיד יהיה האיש הכי קרוב אלי ביש עתיד, והוא ימשיך להיות אחד מעמודי התווך והאנשים המרכזיים במפלגה. ביקשתי ממנו לרוץ במקום גבוה גם הפעם, אבל מאיר רצה לתת הזדמנות לדור הבא של חברי הכנסת של המפלגה. זה רק מוכיח, שוב, איזה אדם נדיר ופוליטיקאי נדיר הוא."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
