הפארסה בליכוד: הוחלט על ספירת הקולות מחדש - מבלי שגמליאל עודכנה

עו"ד חובב דמרי, בעלה של השרה שחוששת למקום הריאלי, העיד בפני ועדת הבחירות של המפלגה • אלא שמסתבר שעוד בטרם הדיון הוחלט לספור שוב את הקולות בקלפי בבאר יעקב

השרה גילה גמליאל  , אורן בן חקון
נאבקת על המשך דרכה הפוליטי. השר גמליאל | צילום: אורן בן חקון

הסאגה בליכוד לא מסתיימת - ומספקת שלל הסתעפויות: עו"ד חובב דמרי, בעלה של ח"כ גילה גמליאל, עותר בשעה זו (ראשון) בפני ועדת הבחירות של המפלגה על רקע החשד לאי-סדרים בספירת הקולות.

צעיר חרדי חושף שקיבל כסף כדי להצביע בפריימריז שילמו לי 400 שקל // כיכר השבת

אלא שמסתבר שבעוד דמרי מעיד, כבר שעתיים לפני הדיון הוחלט לספור מחדש את הקלפי בבאר יעקב, שעומדת במרכז המחלוקת, וזאת מבלי שדמרי בכלל עודכן על כך. 

תנצח במאבק? חברת הכנסת אתי עטיה | צילום: אורן בן חקון

גמליאל חוששת שבשל הספירה החוזרת היא תידחק למקום לא ריאלי, ומי שתתפוס את מקומה במקום ה-25 (השמור לנשים) היא ח"כ אתי עטיה, המקורבת לשר וליו"ר מרכז הליכוד חיים כץ.  גמליאל הגישה תלונה במשטרה בטענה לזיוף בספירת הקולות. 

"זה אירוע פלילי"

מפרוטוקול הדיון שנערך בשבוע שעבר בוועדת הבחירות של המפלגה עולה כי הדיון היה סוער מאוד. בנוסף, תצהיר שהגיש יו״ר הקלפי במקום סותרת את טענת חברת האבטחה לכאורה ומעלה תהיה האם הקלפי נפתחה בשנית ללא אישור ועדת הבחירות.

את הדיון פתח ממלא מקום מנכ״ל המפלגה דוד שרן שאמר שהוא קיבל מכמה גורמים "הרבה מאוד תלונות על מה שקרה בבאר יעקב". בהמשך הסביר ירון לביא מחברת רש״ף, החברה שאבטחה את יום הבחירות בפריימריז הליכוד, ששרן אמר לו ״עצור את הספירה, אני רוצה את ועדת הבחירות, סגרתי את הקלפי".

טענתו של לביא לפיה הוא ספר את הקלפי לא מסתדרת עם תצהיר שהוגש על ידי יו״ר ועדת הקלפי, שהצהיר שבעת פתיחת הקלפי נכחו רק חברי ועדת הבחירות משקיפים ועו״ד מטעם הליכוד.

עוד בנושא בחירות 2026 באתר "היום"

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<

בהמשך הלך הדיון והתלהט. חבר ועדת הבחירות מטעם הליכוד, שבח שטרן אמר: ״אם יש חשד לפלילים, לפנות לגורמים שמתעסקים בפלילי, לא לטאטא מתחת לשטיח". חבר ועדת הבחירות דוד פרץ השיב לו: "אם בספירה החדשה התוצאות הן כמו שהן שודרו, אתם מקבלים 270 תצהירים של אנשים שטוענים שלא הצביעו לששון גואטה ולגילה גמליאל, לכן המסקנה היא שמישהו הסתכל על הטופס, זרק לפח ושם חדש". עו"ד אילן בומבך אמר: "אם יש תצהירים כאלה זה אירוע אחר".  דוד פרץ השיב: "זה אירוע פלילי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר