"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פערים של מאות קולות: הקרב על ההישרדות בצמרת הליכוד

ישיבות סוערות וערעורים רבים מטלטלים בימים אלה את מפלגת השלטון, כאשר ועדת הבחירות נדרשת להכריע בשורת תיקוני הקלדה ובחשדות לפערים חריגים בקלפיות המרכזיות • הבכירים בצמרת הליכוד ממתינים בדריכות להכרעות הצפויות שישנו את מיקומי המועמדים ברשימה לכנסת ויכריעו את גורלם הפוליטי

0השמעה
פריימריז בליכוד , אורן בן חקון
פריימריז בליכוד | צילום: אורן בן חקון

ישיבת ועדת הבחירות של הליכוד מתקיימת היום (ראשון) כדי לדון בערעורים ובתיקוני הקלדות בכלל הקלפיות, לאחר שהוגשו עשרות בקשות לתיקוני הקלדה בין היתר מצדם של אלי כהן, יריב לוין, זאב אלקין, אופיר שקלי, עמית הלוי, אביחי בוארון, אתי עטיה, עידית סילמן, מאי גולן, בועז ביסמוט, דוד ביטן, טלי גוטליב ואחרים.

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<

ביום שלישי יתקיים הדיון הסוער יותר על הקלפי בבאר יעקב, שם התגלו מספרים חסרי היתכנות ופערים של מאות קולות לעומת מספר המצביעים. לספירה החוזרת ביום שלישי ביקשו להגיע חברי כנסת שצפויים להיות מושפעים באופן ישיר מהתוצאות ובעלי עניין נוספים כמו עמית הלוי, גילה גמליאל, אופיר כץ ואחרים.

גילה גמליאל וחיים כץ | צילום: אורן בן חקון, אלכס קולומויסקי, לירון מולדובן

תיקוני ההקלדה בשני המקרים ייערכו על ידי חברת ניהול הפריימריז במסגרת הליכי בקרה להקלדות מליל הפריימריז, שבהם נספרו מאות פתקים. ועדת הבחירות אפשרה זמן לעיון בפרוטוקולים בנוסף להליך הבקרה הפנימי שלהם לחברי הכנסת שביקשו לעשות כן. השופט בדימוס מנחם נאמן, העומד בראש ועדת הבחירות, צפוי לאשר את התיקונים אשר מוסיפים מאות קולות לכלל המועמדים.

לדברי גורמים במפלגה, שינויים במיקומים צפויים להיות בין גילה גמליאל, עמית הלוי, אביחי בוארון ואתי עטיה. גורם במפלגה ציין כי חרף התיקונים השונים, אתי עטיה צפויה להישאר גבוה ברשימה לעומת השרה גילה גמליאל, שאף הגישה תלונה במשטרה נגד חיים כץ בטענה לזיופים מכוונים בתוצאות הפריימריז ולא לטעויות הקלדה. בנוסף, לטענתו עלול להיות שינוי במיקום גם בין בועז ביסמוט לדוד ביטן.

פריימריז הליכוד: שיקלי, כץ, ביסמוט ומאי גולן מדברים מחוץ לקלפיות \\ משה בן שמחון

עד כמה זה צפוף? נזכיר כי הפער בין אתי עטיה לגילה גמליאל עומד על כ-451 קולות, והפער בין עמית הלוי לגילה גמליאל עומד על 157 קולות. אחת האפשרויות העומדות על הפרק היא ביטול תוצאות ההצבעה בבאר יעקב ופסילת הקלפי כולה. בליכוד טוענים כי גם פסילת הקלפי לא תשנה את המיקומים של עטיה וגמליאל באופן דרמטי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר