"תוותר על האגו": מפלגת הליכוד תקפה אחר הצהריים (שישי) בחריפות את יו"ר עוצמה יהודית השר איתמר בן גביר, שהצהיר מוקדם יותר שלא יתאחד עם בצלאל סמוטריץ' וסירב להזמנת ראש הממשלה בנימין נתניהו.
מהליכוד נמסר: "החלטתו של איתמר בן גביר לשרוף עשרות אלפי קולות מימין ולא להתאחד עם בצלאל סמוטריץ' משמעותה אחת: הוא החליט להמליך ממשלת שמאל בראשות גדי איזנקוט, אביגדור ליברמן, יאיר גולן והמפלגות הערביות.
>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<
"השאלה שבן גביר חייב לשאול את עצמו היא מה הוא באמת רוצה: האם הוא רוצה ממשלה לאומית רחבה בהנהגת ראש הממשלה נתניהו - ממשלה שתמשיך את התנופה ההיסטורית בהתיישבות ביהודה ושומרון בארבע השנים האחרונות, שהצילה את ישראל מהשמדה גרעינית מצד איראן, שחיסלה את נסראללה, חמינאי, דף, סינוואר ומרצחים נוספים, שהובילה את מדינת ישראל בקו ימני חזק, עוצמתי ובלתי מתפשר?
>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<
"או שמא בגלל שיקולים אישיים הוא יעדיף לשרוף קולות ימין ולהביא לעליית ממשלת שמאל - בדיוק כפי שקרה ב-1992, אז הובלנו ישירות לאסון אוסלו? איתמר, ממשלה של איזנקוט, ליברמן, יאיר גולן והמפלגות הערביות תפנה בסופו של דבר את הבית שלך. היא תקים מדינה פלסטינית, תכנע לכל תכתיב בינלאומי, תחליש את צה"ל, תסגור את ערוץ 14, תרדוף את אנשי הימין ותחזיר אותנו לעידן הסזון. היא תהרוס את כל מה שבנינו בעמל רב. בן גביר, תתגבר על האגו האישי, תגלה בגרות ואחריות, ותתאחד למען הימין ולמען ארץ ישראל".
הודעת הליכוד ממשיכה את תחלופת המסרים מטעם המפלגה וראש הממשלה, בנימין נתניהו, ובין מפלגת עוצמה יהודית. נתניהו כתב בחשבון ה-X בשעה 11:49: "אני מזמין את השר איתמר בן גביר ואת השר בצלאל סמוטריץ׳ לפגישות ביום ראשון. אסור לבזבז אף קול, חייבים להתאחד כדי להציל את גוש הימין!". הודעה זו גררה תגובה מצד עוצמה יהודית ארבע דקות לאחר מכן.
"מפלגת עוצמה יהודית ומפלגת הציונות הדתית לא יתמודדו יחד בבחירות הקרובות לכנסת. החלטה זו הינה סופית ומוחלטת ולא תשתנה בשום מצב. בהתאם לכך, לא יתקיימו שום מגעים, פגישות ושיחות בנושא, לא באופן ישיר ולא באופן עקיף.
"עוצמה יהודית קוראת לרה״מ לקדם את שתי החלופות הנכונות והריאליות שעל הפרק - או איחוד כלל רסיסי המפלגות הקטנות, או שימוש בשיריונים שקיבל רה״מ בליכוד למען סמוטריץ׳ - על מנת לוודא את ניצחון הימין בבחירות והקמת ממשלת ימין אמיתית".
בליכוד טענו ששלחו ליו"ר עוצמה יהודית הזמנה רשמית, בעוד שבעוצמה יהודית טענו כי ראו את ההזמנה דרך רשת X.
כזכור, אתמול (חמישי) פרסם רה"מ נתניהו סרטון בו התייחס באופן ישיר, לראשונה, לרצונו להוביל לאיחוד בין מפלגת הציונות הדתית לעוצמה יהודית. כך, ברוח אירועים האופייניים לתקופת בחירות, לאחר שבתחילת השבוע סירב ראש הממשלה נתניהו להצטלם עם בן גביר בטקס מציאת שרידי אוניית אלטלנה, בסוף השבוע מסרב בן גביר להיפגש עם נתניהו סביב סוגיית האיחוד עם הציונות הדתית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
