בן גביר דחה את הזמנת נתניהו: "לא נתאחד עם סמוטריץ'"

נתניהו שב לקריאה מאמש, והודיע כי יזמן את שני ראשי המפלגות להיפגש עימו ביום ראשון: "חייבים להתאחד" • בן-גביר הגיב במהירות בהודעה נחרצת: "המפלגות לא יתמודדו יחד, זו החלטה סופית" • בעוצמה יהודית טוענים כי למדו על ההזמנה דרך הרשת החברתית

נתניהו, סמוטריץ' ובן גביר , אי.אף.פי, אורן בן חקון, גדעון מרקוביץ'
נתניהו, סמוטריץ' ובן גביר | צילום: אי.אף.פי, אורן בן חקון, גדעון מרקוביץ'

ראש הממשלה בנימין נתניהו קרא היום (שישי) לשרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ' לפגישה לצורך ריצה משותפת. אלא שהסירוב של בן גביר הגיע תוך ארבע דקות בלבד.

בציוץ בחשבון ה-X בשעה 11:49 כתב נתניהו: "אני מזמין את השר איתמר בן גביר ואת השר בצלאל סמוטריץ׳ לפגישות ביום ראשון. אסור לבזבז אף קול, חייבים להתאחד כדי להציל את גוש הימין!".

הציוץ של ראש הממשלה נתניהו | צילום: צילום מסך מתוך חשבונו של נתניהו ברשת X

ב-11:53 נמסר מטעם עוצמה יהודית: "מפלגת עוצמה יהודית ומפלגת הציונות הדתית לא יתמודדו יחד בבחירות הקרובות לכנסת. החלטה זו הינה סופית ומוחלטת ולא תשתנה בשום מצב. בהתאם לכך, לא יתקיימו שום מגעים, פגישות ושיחות בנושא, לא באופן ישיר ולא באופן עקיף.

נתניהו: "בן גביר וסמוטריץ' חייבים להתאחד//ללא

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<

"עוצמה יהודית קוראת לרה״מ לקדם את שתי החלופות הנכונות והריאליות שעל הפרק - או איחוד כלל רסיסי המפלגות הקטנות, או שימוש בשיריונים שקיבל רה״מ בליכוד למען סמוטריץ׳ - על מנת לוודא את ניצחון הימין בבחירות והקמת ממשלת ימין אמיתית".

בליכוד טענו ששלחו ליו"ר עוצמה יהודית הזמנה רשמית, בעוד במפלגת עוצמה יהודית טוענים: ראינו את ההזמנה דרך רשת X.

בן גביר. הדף את ההזמנה בנחרצות, תוך דקות | צילום: אורן בן חקון

כזכור, אתמול (חמישי) פרסם רה"מ נתניהו סרטון בו התייחס באופן ישיר, לראשונה, לרצונו להוביל לאיחוד בין מפלגת הציונות הדתית לעוצמה יהודית.

כך, ברוח אירועים האופייניים לתקופת בחירות, לאחר שבתחילת השבוע סירב ראש הממשלה נתניהו להצטלם עם בן גביר בטקס מציאת שרידי אוניית אלטלנה, ובסוף השבוע מסרב בן גביר להיפגש עם נתניהו סביב סוגיית האיחוד עם הציונות הדתית. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר