"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הקמפיין המשותף של איזנקוט ונתניהו
כשהגושים המסורתיים מתפרקים, ראשי המפלגות הגדולות הגיעו למסקנה זהה: לנהל קמפיין שתייה מהגוש של עצמם • ניתוח פלסטי או בוטוקס: מה באמת מפריע לרוה"מ אצל עופר וינטר • ימים אחרונים לסגירת הרשימות, האם נתניהו יתעשת?
קלוג בשבוע

הקמפיין המשותף של איזנקוט ונתניהו

כשהגושים המסורתיים מתפרקים, ראשי המפלגות הגדולות הגיעו למסקנה זהה: לנהל קמפיין שתייה מהגוש של עצמם • ניתוח פלסטי או בוטוקס: מה באמת מפריע לרוה"מ אצל עופר וינטר • ימים אחרונים לסגירת הרשימות, האם נתניהו יתעשת?

משה קלוגהפט
| עודכן:
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

איזנקוט, וינטר ונתניהו | צילום: אורן כהן, מארק ישראל סלם

טרמינל ז'ה טם

השבוע הגושים התפרקו סופית, אבל בצורה לא צפויה: אף מפלגה לא עברה מחנה, הן פשוט נשרו מהגוש אחת-אחת עד שהתגלה שיש יותר מפלגות ללא מועמד לראשות הממשלה מאשר כאלה המחויבות לראש המחנה.

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<

זה הולך ככה: גפני מודיע פעם ביומיים שאינו מחויב לגוש נתניהו. דרעי הודיע כי "אם נתניהו לא ירכיב ממשלה, מועצת חכמי התורה תחליט אם הולכים לבחירות או ממשיכים". בצד השני - ליברמן ובנט מסרבים בעקביות להמליץ על איזנקוט. יאיר גולן הצטרף לאחרונה למכרז והודיע שינהל מו"מ עם שלושה מועמדים כדי להחליט על מי להמליץ לנשיא. טרופר, ארדן וגנץ נשארים מעורפלים, והמצטרף החדש לכאוס: עופר וינטר, שנקב בשמו של נתניהו רק לאחר ביקורת ומיד הוסיף תנאי קבלה. בקיצור - המפלגות היחידות שמוכנות להתחייב להליכה עד הסוף עם מועמד שאינו יו"ר מפלגתם הם בן גביר וסמוטריץ' - האחרון תחת סכנה בעצמו.

כמו מטוס שמאבד מנוע אחרי מנוע - הפרשנויות נצמדות לשני מועמדים בראשות שני גושים, אבל המועמדים עצמם כבר מזמן הבינו את הרמז, פתחו את כיסא המפלט ותרים אחר אזור לנחיתה. המטוס, למקרה שתהיתם, הוא מפלגות הגוש שלהם.

צימאון

נתניהו ואיזנקוט מנהלים אותו קמפיין, המילים שונות אבל הלחן זהה: הם רוצים לשתות את מפלגות המחנה שלהם ולהיות גמישים אחרי הבחירות. ככה זה - אם אין גושים, אין סנטימנטים למפלגות הגוש. אחדות הקניבלים.

נתחיל מנתניהו - ההיסטוריה מסבירה את ההיסטריה: בכל מערכת בחירות שבה עברה רק מפלגה אחת מימין לליכוד, הוא נשאר ראש הממשלה. רק ב־2021, כשעברו שתיים, הוא איבד את ראשות הממשלה. הנה הפירוט: אפריל 2019 (איחוד מפלגות הימין), ספטמבר 2019 (ימינה), מארס 2020 (ימינה) ונובמבר 2022 (סמוטריץ') - הוא שורד. ב־2021 עוברות שתי רשימות מימין לליכוד, ימינה וסמוטריץ'. בנט עובר צד. התוצאה: זו הפעם היחידה בשנות דור שנתניהו איבד את ראשות הממשלה.

נתניהו בכנסת. ההיסטוריה מסבירה את ההיסטריה | צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

זאת הסיבה שנתניהו מנהל מלחמת חורמה בווינטר: עם מפלגה אחת צייתנית לצידו, נתניהו יוכל להגדיל את הליכוד בלי לחשוש שהיא תיפול תחת אחוז החסימה. ליכוד גדול יוכל גם להשאיר לנתניהו גמישות בהקמת "ממשלה לאומית רחבה".

נבחרת הכותבים של "היום" | קראו עוד

האופציה השנייה היא הסיוט שלו: ליכוד מוקטן שתורם איברים לשתי מפלגות ימין לצידו - כשאחת מהן בלתי נשלטת לחלוטין. נתניהו רוצה להיות היברידי, והדבר האחרון שחסר לו הוא מפלגות היברידיות לצידו.

עכשיו נעבור לאיזנקוט, שמחזיק תמונת ראי ומסקנה זהה: אף מפלגת שינוי לא מתחייבת להמליץ עליו, ובנוסף רובן פוסלות את רע"ם שבלעדיה אין לו קואליציה. הוא הבין את הסיטואציה והחליט להתפשט לרחבי הגוש. הוא יהיה גדול, ואז אלוהים גדול.

כשיתפזר מסך העשן סביב סגירת הרשימות נגלה שנשארנו עם קרב ראש בראש בין המפלגות הגדולות. תכינו את הכוסות, הם באים צמאים.

משהו חדש מתחיל

נתניהו היה עד היום המנהיג המבוגר הכי צעיר בחדר. זה שמזהה את הטרנדים ראשון, עושה את הדברים שנראים הכי מוזרים ואז מגלים שהם בעצם חדשניים. ייתכן שמשהו משתבש.

בינואר 2025 כתבתי בטור זה את המתכון למועמדים המובילים של הבחירות הבאות, ציטוט: "בראיון העבודה שנערוך למועמדים בקלפי יהיו שלושה תנאי קבלה: ניסיון ביטחוני, תדר אחדות, ודמויות חדשות". ציינתי שלא כל אחד יעמוד בכל התנאים, אבל כדאי שיחזיק בכמה שיותר מהם. וכך לגוש השינוי הגיעו בנט, ואחריו גולן, איזנקוט וטרופר. במקביל, גוש הימין נותר עם המפלגות הישנות - עד שצץ וינטר, על הנייר עונה על שלושת הקריטריונים - ביטחוניסט, מפלגה מגוונת, וכמובן חדש.

עופר וינטר ויוסף חדאד בערב השקת המפלגה "עמך ישראל" | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

הבעיה: נתניהו נשאר שבוי בקונספציות הפוליטיות הישנות. הרצון שלו למפלגה אחת נאמנה לימינו עושה שכל, אבל מסתבר שכבר לא עושה קולות. המדפים בסופר של גוש הימין דלים במבחר, והקונים מתחילים לזרום לחניה, או לעבור לסופר בכביש שממול.

נתניהו מפספס שהציבור דורש ניתוח פלסטי ולא בוטוקס. במקום לזנק על וינטר ויוסף חדאד הפופולרי לצידו כפתרון, הוא הפך אותם לבעיה. החיים הפוליטיים הם בחירה בין אלטרנטיבות רעות, משום מה הוא מתעקש לבחור בזאת הגרועה ביותר: להשמיד כל מפלגה חדשה - או בגלל שהיא "לא עוברת אחוז חסימה", או כי היא "עוברת אחוז חסימה ומפילה מישהו אחר". התוצאה אותה תוצאה.

ויש גם אפשרות נוספת למלחמת החורמה. אחרי שסיים לקטום עשבים סוררים בצמרת הליכוד עם מכסחת דשא, הגיע פתאום מועמד עם פרופיל של יורש פוטנציאלי. נתניהו יצא לקרב בווינטר, משל היה ניר ברקת. ככה זה, הוא אוהב אותם נשבעים למנהיג עם עיניים נוצצות. זמן להזכיר כי ב־2009 נתניהו הרכיב ממשלה עם אהוד ברק, ב־2013 עם ציפי לבני, לפיד ובנט, ב־2015 עם כחלון וב־2020 עם גנץ. וינטר ודאי לא גרוע מהם, בטח כשהאלטרנטיבה יכולה להיות לצפות בנטפליקס בבית.

משהו נשחק בסנסורים. שבוע וחצי לסגירת הרשימות, עוד לא מאוחר לתקן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...