ראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו החליט היום (חמישי) למנות את הדר מוכתר לראש מטה הצעירים בקמפיין הליכוד. המינוי מגיע לאחר שמוכתר ביקשה להתמודד בפריימריז של המפלגה, אך לא קיבלה את קיצור תקופת האכשרה ("קיצור הפז"ם") שהיה מאפשר לה לעשות זאת.
בהודעת הליכוד נמסר כי מוכתר, בת 24, בעלת תואר שני במדעי המחשב, בוגרת יחידת 8200 בצה"ל ומובילת דעת קהל, "תתרום רבות לקמפיין". כפי שפורסם ב"היום", לקראת הפריימריז ביקשה מוכתר לקבל קיצור פז"ם, לאחר שלא השלימה את תקופת החברות בליכוד הנדרשת לצורך התמודדות.
המינוי עורר זעם בקבוצות פנימיות של הליכוד, שם מתחו פעילים ביקורת על ההחלטה להפקיד את מטה הצעירים בידי מוכתר. לטענתם, במקום לקדם צעירים שצמחו ופעלו לאורך השנים מתוך התנועה, נבחרה מי ש"תזזה בין מפלגות".
בתוך כך, מטות הקמפיין ממשיכים להתגבש: ח"כ אביחי בוארון מנהל את מטה השטח, השר זאב אלקין את מטה העולים, נטע מולכו משמשת כדוברת הקמפיין, וכעת מוכתר תעמוד בראש מטה הצעירים.
כזכור, לפני קיום הפריימריז בליכוד ובניסיון לאפשר את מועמדותה, 120 ראשי ערים, ראשי סניפים וחברי מרכז בליכוד פנו לנתניהו וביקשו לאשר את הבקשה. הם ציינו בין היתר את פעילותה לגיוס מתפקדים למפלגה ואת יכולתה לפנות לקהל הצעיר. בסופו של דבר הבקשה לא אושרה ומוכתר לא התמודדה בפריימריז.
המינוי מגיע גם יום לאחר שהתברר כי מוכתר לא תשובץ ברשימת עוצמה יהודית לכנסת הקרובה. אתמול הודיע לה יו"ר המפלגה, השר איתמר בן גביר, על החלטתו שלא לצרפה לרשימה.
לפי הודעת עוצמה יהודית, בן גביר אמר למוכתר כי הוא מעריך אותה וצופה כי בעתיד תגיע לתפקידים ציבוריים, אך המליץ לה בשלב זה ללמוד את עבודת הכנסת ולהגיע בהמשך מוכנה יותר.
>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<
>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<
כעת, לאחר שלא התמודדה בפריימריז בליכוד ולא תשובץ ברשימת עוצמה יהודית, מוכתר מקבלת מנתניהו תפקיד בקמפיין הבחירות של הליכוד ותעמוד בראש המטה המיועד לפנייה לקהל הצעיר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
