העימות הפומבי בין נתניהו לבן גביר הערב בטקס האלטלנה: במהלך הטקס לציון מציאת ספינת אלטלנה, התייחס בן גביר בנאומו להתנהלות נתניהו ואמר: "בגין הכיר מקרוב את טעם הרדיפה. גם עם מנחם בגין לא רצו להצטלם".
הסיבה לדבריו של השר היא שנתניהו לא הצטלם עם בן גביר לפני ההצהרה על מציאת ספינת אלטלנה.
מקורבי בן גביר זעמו: "התנהלות רה"מ מלמדת על כוונתו ללכת עם אייזנקוט. בן גביר היה טוב עבורו במשך ארבע שנים, ודווקא עכשיו לחזור לחרמות ולהימנע אפילו מלהצטלם איתו?! ככה בדיוק עשו למנחם בגין, ויש להצטער שראש הממשלה מתנהג כך כלפי שותף לקואליציה".
למרות דבריו של השר, העימות הפומבי עשוי לשרת את השניים - את נתניהו, שמבקש להתרחק מבן גביר ומדמויות שנויות במחלוקת בקואליציה ובממשלתו הנוכחית, וזאת כדי לנסות להשיב אליו את מצביעי הימין הרך.
העימות עשוי לשרת גם את בן גביר, משום שהוא מבקש לבדל את עצמו משאר הגוש ולהציג את עצמו כאיש הימין האמיתי - כזה שלא ילך לממשלת אחדות רחבה ולא יתפשר על ערכי הימין כפי שהוא מפרש אותם.
בעוד שנתניהו רוצה את מצביעי הימין הרך, בן גביר רוצה את מצביעי הימין הקשה - ועל כך נסוב העימות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)