פיוס בתמורה לחוק גיוס? דרעי השיק את קמפיין הבחירות של ש"ס

יו"ר המפלגה פתח את מערכת הבחירות בכנס סגור לתקשורת בחולון וחמק משאלות • האירוע מתקיים שעות לאחר שגיבש הסכם עם הרב יצחק יוסף לפיו הממשלה הבאה תעביר פטור מגיוס • המהלך נועד לבלום את צניחת המפלגה בסקרים על רקע משבר האמון מול הציבור הספרדי

אריה דרעי. צילום: 27א לחוק זכויות יוצרים

יו"ר ש"ס אריה דרעי השיק היום (חמישי) את קמפיין הבחירות של המפלגה בכנס פעילים סגור בחולון. האירוע נערך תחת אבטחה ולאחר שדרעי הגיע להסכמות עם הרב יצחק יוסף על קידום חוק פטור מגיוס בממשלה הבאה, במטרה לשקם את כוחה האלקטורלי של התנועה.

בחר להיכנס למתחם דרך כניסה צדדית כדי להימנע ממפגש עם כלי התקשורת. אריה דרעי, צילום: .

מערכת הבחירות של ש"ס יצאה לדרך בכנס פעילים שהתקיים בחולון בהשתתפות נציגי המפלגה מהמועצות המקומיות ברחבי הארץ. האירוע הוגדר סגור לעיתונאים ואובטח בידי חברת אבטחה חיצונית. יושב ראש המפלגה אריה דרעי בחר להיכנס למתחם דרך כניסה צדדית כדי להימנע ממפגש עם כלי התקשורת. לשאלת כתב "היום" במקום, דרעי סירב להשיב.

הכנס נערך בצל פיוס שהושג הבוקר בין דרעי לרב יצחק יוסף, צעד שיושב ראש ש"ס השקיע מאמצים רבים לקדם לפני השקת הקמפיין. לפי גורמים המעורים בפרטים, השניים גיבשו הסכם סגור שמסדיר את המשך דרכה של המפלגה. ההבנות כוללות התחייבות שחוק פטור מגיוס יקודם בממשלה הבאה.

במקביל, סוכם שמועצת חכמי התורה תהיה שותפה מלאה בהחלטות הפוליטיות. זקן המועצה הרב מאיה יכריע בסוגיות הפוליטיות, ואילו הרב יוסף יפסוק בנושאים הלכתיים. במכתב ששלח היום הרב מאיה, הוא העניק גיבוי לדרעי וביקש מהרב יוסף להנחות את נציגי התנועה כממשיך דרכו של אביו.

תיעוד מהפגישה בין אריה דרעי לרב יצחק יוסף// ישי כהן, כיכר השבת

ההתקרבות בין הצדדים מגיעה לאחר תקופה של מתיחות פנימית בצמרת ההנהגה הספרדית. נתק גלוי נרשם רק בשבוע שעבר כשדרעי והרב יוסף שהו בחופשה באוסטריה. יו"ר ש"ס שלח לראשון לציון מגש פירות כמחווה פומבית, אך הרב סירב לקבל את המשלוח וביקש להחזירו. מקורבי הרב יוסף דחו לאחרונה דיווחים שייחסו לו תמיכה בממשלת שמאל, והסבירו שמדובר בספין תקשורתי שנועד להפעיל עליו לחץ פוליטי להעניק תמיכה פומבית למפלגה.

מצביעים מסורתיים רבים התרחקו בעקבות המלחמה ונוטים למפלגות אחרות. אריה דרעי אצל הרב יוסף, צילום: ללא

הברית המחודשת נועדה לבלום את המשבר האלקטורלי שחווה ש"ס. הסקרים האחרונים מנבאים למפלגה בין שישה לשבעה מנדטים בלבד.כל נציג יקבל יעד אישי של מספר הקולות שהוא נדרש להביא בבחירות, כאשר היעדים של כלל הנציגים יחד נועדו להביא את ש״ס לאפשרות של 12 מנדטים.

>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<

כאמור, מצביעים מסורתיים רבים התרחקו בעקבות המלחמה ונוטים למפלגות אחרות, בעוד שבתוך הציבור החרדי גוברת הביקורת על התנהלות המפלגה סביב סוגיית חוק הגיוס ומעצרי תלמידי ישיבות. דרעי הבין שללא תמיכה פומבית מההנהגה הרוחנית המפלגה תתקשה לשקם את כוחה, מה שהוביל למאמץ לסיים את הנתק ולגבש חזית אחידה.

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר