ההתחייבות הראשונה של טרופר: לא נשב תחת נתניהו

הצהרת יו"ר מפלגת בית ציוני-המילואימניקים כי לא יישב בממשלה בראשות ביבי, מעוררת מחלוקת בתוך גוש האחדות • בציונות הדתית תוקפים ומאשימים אותו בחרם על מפלגתם ומצביעי הליכוד • גלעד ארדן: "מי שרוצה אחדות, ימין אמיתי וגיוס אמיתי - יקבל אותם רק אצלנו"

חילי טרופר: לא נשב תחת נתניהו. צילום: אורן בן חקון

חילי טרופר הצהיר היום (שלישי) בסרטון שהעלה לרשת X, כי מפלגתו לא תשב בממשלה אם בראשותה יעמוד בנימין נתניהו. הצהרה זו עוררה תגובות חריפות במערכת הפוליטית, ומסמנת התרחקות נוספת מהניסיון לשמור על גוש האחדות.

במפלגת הציונות הדתית תקפו את טרופר ויועז הנדל, וטענו כי הצהרתו חושפת לדבריהם את "האחדות המזויפת" של הגוש. במפלגה האשימו את טרופר בחרם על הציונות הדתית ועל מצביעי הליכוד.

עוד טענו כי המשמעות המעשית של עמדתו היא אפשרות להקמת ממשלה שתכלול את מפלגות השמאל: "למעשה, טרופר שם אקדח על הרקה של המחנה הלאומי, ואומר: או שנתניהו יודח - או שאני ממליך את יאיר גולן לשר ביטחון ואת נעמה לזימי לחברת קבינט".

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

ממפלגת הציונות הדתית נמסר כי "זו לא אחדות. זו שנאת חינם וחזרה לחרמות המפלגים של השישה באוקטובר".

סמוטריץ' בפריימריז של הציונות הדתית, צילום: אורן בן חקון

גם יו"ר מפלגת האחדות, גלעד ארדן, התייחס להתפתחויות ותקף את עמדתו של טרופר. "עכשיו הדברים ברורים: הצבעת טרופר - קיבלת יאיר גולן", אמר ארדן.

לדבריו, מפלגת האחדות לא תשב באף ממשלה צרה, אלא תפעל להקמת ממשלת אחדות רחבה שתכלול את שני הגושים. "מי שרוצה אחדות, ימין אמיתי וגיוס אמיתי - יקבל אותם רק אצלנו", הוסיף.

אחדות. גלעד ארדן באירוע הכרזת שם המפלגה בבית שמש, צילום: אפרת אשל

ההצהרה של טרופר והתגובות שבעקבותיה מעמיקות את המחלוקת בתוך הגוש שהציג עצמו כחלופה פוליטית מאחדת, מעלות סימני שאלה באשר ליכולתו של הגוש לפעול כמסגרת משותפת לקראת הבחירות הקרובות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר