הפריימריז בליכוד נערכים היום (שני), ובקלפיות ברחבי הארץ נרשמת תנועה ערה של מתפקדים שמגיעים לבחור את רשימת המפלגה לכנסת. לצד הקרב בין חברי הכנסת והמועמדים על מיקום ברשימה, אחד הנושאים שמעסיקים את המתפקדים הוא סוגיית השריונים שביקש ראש הממשלה בנימין נתניהו. בשיחות עם "היום" בקלפיות נשמעו עמדות שונות בנושא - מתמיכה במהלך ועד התנגדות עקרונית לשריונים.
>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<
>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<
השרה מאי גולן, שסיירה במהלך היום בין הקלפיות, תיארה השתתפות ערה. "חגיגה של דמוקרטיה, אמיתית באמת. השטח באמת מבעבע", אמרה. "אנחנו היינו כבר בארבע קלפיות עד עכשיו, תורים ארוכים".
פריימריז הליכוד: שיקלי, כץ, ביסמוט ומאי גולן מדברים מחוץ לקלפיות \\ משה בן שמחון
גולן קראה למתפקדים לבחור לדבריה ברשימה שתייצג את ערכי הליכוד: "אני באמת מקווה שמתפקדי הליכוד יבחרו ברשימה של לוחמים, של אנשים שבאים להילחם למען ערכי המדינה היהודית, למען עם ישראל. לא מפחדים, לא מתקפלים. זה מה שהכי חשוב - אידיאולוגיה מעל עסקנות".
גם בקרב המתפקדים נשמעו דעות שונות באשר לשריונים. רפאל, מצביע ליכוד, הביע התנגדות למהלך: "אני בגדול נגד שריונים. אני מעדיף שכל אחד בעשייה שלו - על פיה יישק דבר. אם הוא טוב, תמשיכו לבחור בו".
מנגד, משה, מצביע נוסף, סבור כי השריונים נחוצים: "לדעתי זה חייב להיעשות. אם זה לא ייעשה, אני לא יודע איפה יהיה הליכוד אחרי הבחירות האלה".
מה שלא יהיה - זה תמיד לא טוב בשביל התקשורת
מני, מתפקד נוסף, דחה את הביקורת סביב הסוגיה וטען כי בכל תרחיש הליכוד יספוג ביקורת: "מה שלא יהיה, תמיד יהיה לא טוב בשביל התקשורת. יש שריונים - לא טוב, אין שריונים - לא טוב. הוא יקבל שמונה - לא טוב, הוא יקבל 15 - לא טוב. עולם כמנהגו נוהג, הכול לא טוב".
בהתייחס לאפשרות שחברי כנסת מכהנים לא יצליחו להיבחר למקום ריאלי, הוסיף מני: "גם אני פעם רציתי להיבחר לוועד הבית ולא קיבלו אותי, אז מה לעשות? מי שקובע בסוף בפריימריז בליכוד זה הציבור עצמו".
ח"כ בועז ביסמוט סיפר על הסיור שלו בין מוקדי ההצבעה ועל התמיכה שלה הוא זוכה. "אני עכשיו חוזר מאשדוד, מאשקלון, הייתי בדרום תל אביב וממשיך הלאה. אתה רואה את התמיכה של הציבור מצד אחד, שזה הכי חשוב. אני רואה את התמיכה שאני מקבל מראש הממשלה, לא פחות חשוב, ובעזרת השם נמשיך לעשות ונצליח".
יו"ר הקואליציה אופיר כץ התייחס למתווה שהושג סביב השריונים ולניסיון לאזן בינם לבין המקומות המיועדים לחברי הכנסת ולנציגי המחוזות. "אנחנו מה-30 מנדטים היינו צריכים למצוא נוסחה מאזנת בין השריונים שראש הממשלה רוצה, לבין חברי הכנסת שרוצים להיבחר, לבין המחוזות שלא ידחקו אותם יותר מדי", אמר.
לדברי כץ, "מצאנו משהו מאוזן שכולם יודעים לחיות איתו בשלום. גם רשימה מצוינת שתיבחר על ידי המתפקדים וגם ראש הממשלה קיבל את השריונים - חלק כדי לעמוד בהסכמים, והחלק השני סוג מסוים של אנשים שכרגע לא קיים והוא רוצה אותם לבחירות שיהיו. הוא יכניס אותם בשריונים, בסדר גמור".
השר עמיחי שיקלי התייחס מצדו לקרבות הפנימיים ול"דילים" בין המועמדים, וקרא למצביעים שאינם מחויבים לרשימות מאורגנות להגיע לקלפיות. "קודם כול, החוויה היא חוויה משוגעת, וזה מאוד מאוד מומלץ. מי שרוצה להיות שליח ציבור - זה להיות שליח ציבור", אמר.
שיקלי הוסיף: "אני קורא לאנשים שלנו - צאו להצביע, זה חשוב. יש לנו דילים משמעותיים מאוד, שלי אין אותם. אני צריך את המצביעים החופשיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו