ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הלילה (בין שני לשלישי) כי החליט לשריין את יו״ר המרכז חיים כץ ואת שר הביטחון ישראל כ״ץ. הפריימריז במפלגת הליכוד צפויים להיערך ביום שני הקרוב, ה-17 באוגוסט. שר בכיר אמר הבוקר ל״היום״ כי שמע על השריונים דרך התקשורת.
בשריון של שני "הכצ"ים", נתניהו למעשה ׳מפנה׳ את המפקד הגדול של כץ וגם את כוחו של ישראל כ״ץ עם הפקודים שלו. המשמעות היא שהלכה למעשה נוצרה בליכוד רשימה מסדרת.
"תעשו דיל אחד גדול"
גורם בליכוד מסביר: ״ביבי למעשה אומר לשני הכ"צים, תעשו דיל אחד גדול. בפריימריז מצביעים על 12 מועמדים, ככה שבמקום שהמפקדים השונים יריבו ביניהם על המקומות הריאלים ברשימה, ביבי בא לחיים כץ ואומר לו: לך חשוב אתי עטיה, בסדר. תדאג גם לאנשים של ישראל כ"ץ וגם לאנשים של סער, לדוגמה תשים גם את אלקין בפנים".
לדברי הגורם, המשמעות היא שלמעשה בכך נתניהו מעצב את הרשימה מראש: "הוא יוצר ״דיל״ אחד גדול שיהיה אפשר באופן יחסי לחזות את התוצאות שלו, וככה הוא גם מוריד למטה את ביטן גוטליב ואלי דלל".
>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<
בנוסף, הודעת הליכוד סיפרה על החלטת בית הדין של הליכוד לשריין את ישראל כ״ץ, אך החלטה זו טרם פורסמה והיא ניתנה לאור בקשתו של נתניהו מנימוקים בטחוניים. כך שלמעשה שר הביטחון ידע כבר לפני שבוע שהוא משוריין - ולמרות זאת פרסם תשדירי בחירות לפריימריז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)