"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בנט: "קטאר שלחה גרורות לתוך הממסד הישראלי - נכריז עליה כמדינת אויב"
סערה במערכת הפוליטית בעקבות חשיפת "היום" על החשד להעברת מידע מסווג מלשכת רה"מ לקטאר • גולן: "ככה נראית בגידה במדינת ישראל" • איזנקוט: "כל ראש ממשלה סביר היה מורה לפתוח בחקירה"
יונתן אוריך, שרוליק איינהורן, אלי פלדשטיין וראש ממשלת קטאר. צילום: אורן בן חקון, יוסי זליגר, קוקו, AFP, GETTYIMAGES

בנט: "קטאר שלחה גרורות לתוך הממסד הישראלי - נכריז עליה כמדינת אויב"

סערה במערכת הפוליטית בעקבות חשיפת "היום" על החשד להעברת מידע מסווג מלשכת רה"מ לקטאר • גולן: "ככה נראית בגידה במדינת ישראל" • איזנקוט: "כל ראש ממשלה סביר היה מורה לפתוח בחקירה"

ביני אשכנזי
,עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

המערכת הפוליטית סוערתבעקבות החשיפה ב"היום", שלפיה מקור ביטחוני טוען כי יועצי ראש הממשלה יונתן אוריך, שרוליק איינהורן ואלי פלדשטיין העבירו לכאורה לקטאר מידע מסווג מדיונים ביטחוניים שעסקו במצרים.לפי המקור, המידע שימש את הקטארים בניסיון לקדם בתקשורת הישראלית מסרים נגד מצרים, במטרה לחזק את מעמדה של דוחא במשא ומתן לעסקת החטופים.

הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט ויו"ר ישר! תקף: "בקודש הקודשים של ישראל פעלו סוכנים קטארים להעברת מידע מודיעיני, עד כדי סיכון יעדיה הביטחוניים של ישראל ויחסיה עם שכנותיה. זה חייב לטלטל את אמות הסיפים".

איזנקוט מתח ביקורת על ראש הממשלה וקרא להקמת ועדת חקירה ממלכתית: "כל ראש ממשלה סביר היה מורה לפתוח בחקירה כדי להסיר את העננה ולוודא שאנשיו עובדים עבור האינטרסים של מדינת ישראל, ולא של מדינה אחרת". לדבריו, "רק ועדת חקירה ממלכתית, עצמאית ונוקבת, תמנע את האסון הבא".

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט כתב:"קטאר היא אויב ארסי. היא מימנה את טבח 7.10, ושלחה גרורות עמוק לתוך הממסד הישראלי, גם ברגע זה". בנט הוסיף: "סוכנים קטארים פעלו לערער את השלום עם מצרים ולפגוע בביטחון הלאומי של ישראל. בממשלה הבאה נתקן את זה, נכריז על קטאר כאויב, נסלק אותם מעזה ונעקור את הסרטן הזה מתוכנו".

יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן תקף בחריפות: "ככה נראית בגידה במדינת ישראל. יועצי נתניהו שקיבלו כסף מקטאר סיכנו את היחסים האסטרטגיים שלנו עם מצרים כדי לשרת אינטרס קטארי". לדבריו, "חשבון הבנק שלהם ניהל את מדיניות החוץ והביטחון של ישראל בזמן שטובי בנינו נהרגו בחזית".

גולן הוסיף כי יש לחקור גם את ראש הממשלה: "הם לא יחמקו מהדין. נתניהו, שמחבק את אוריך, ייחקר גם הוא". בהמשך טען כי השאלה המרכזית כעת היא "מה נתניהו ידע ומה היה חלקו בפרשה הקטארית".

יו"ר האופוזיציה יאיר לפידהזכיר הצעת חוק שהגיש בעבר: "תזכורת: בפברואר האחרון הנחתי על שולחן הכנסת הצעת חוק המגדירה את קטאר כמדינת אויב. הליכוד הפיל אותה בהנחיית לשכת ראש הממשלה".

ח"כ נעמה לזימיהגיבה במשפט קצר וחריף: "תדע כל אם עבריה כי הפקידה את גורל בניה בידי סוכנים קטארים שמסרו מידע לאויב בזמן מלחמה".

ח"כ ולדימיר בליאקטען: "קטאר היא מדינת אויב, שמימנה את טבח ה-7 באוקטובר. ברור כי יועציו של נתניהו פעלו בהנחייתו של נתניהו. כך נראית בגידה בביטחון ישראל".

אייל אשל, אביה של התצפיתנית רוני אשלשנרצחה ב-7 באוקטובר, פרסם תגובה אישית וכואבת: "רונקי, את לא מאמינה! 3 שנים שאני מסרב להשתמש במילה הקשה הזאת והיום הסתבר שהייתה בגידה". הוא הוסיף: "מתוך קודש הקודשים של מדינת ישראל, היו כאלה ששיתפו פעולה עם מי שעל ידיהם יש את הדם שלך. הלב שלי לא עומד בזה".

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...