תוצאות הפריימריז במפלגת הציונות הדתית לא משפיעות רק על המפלגה אלא גם על מה שנעשה מחוצה לה. אחד מהם הוא עופר וינטר - שלא מתכוון להתאחד עם מפלגת הציונות הדתית - כך נודע ל"היום". וינטר שואף להקים מפלגה שהיא ״כלל ישראלית״ ומייצגת חתכים שונים באוכלוסיה הישראלית.
מועמדים נוספים שעליהם תוצאות הפריימריז משפיעות הם גלעד ארדן שצפוי להודיע בקרוב על הקמת המפלגה וגם ח״כ דן אילוז, אליו פנו מספר פעילים בציבור הדתי לאומי שביקשו לבחון את האפשרות לחבר אותו עם אחד משלושת המועמדים: ארדן, אדלשטיין והנדל - המילואמניקים שמרכיבים את הגוש שמחפש מפלגת ימין אך לא רוצה להצביע למפלגות החברות בקואליציה האחרונה, בעיקר בשל תמיכתה בחוק הפטור מגיוס.
באווירה הכללית לקראת הבחירות, בייחוד לאחר היוודע התוצאות במפלגת הציונות הדתית, מתנהלים מגעים ושיחות לא רשמיות בין נציגים מטעם שיושבים עם מספר מועמדים, אך לפי שעה גישושים אלה לא בשלים דיו כדי להוביל לסגירה רשמית של מועמדים או שמות נוספים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
