סמוטריץ' בראש: מי ייבחר בפריימריז הציונות הדתית? אלו המועמדים
הבחירות לרשימת המפלגה נערכות היום בשני מוקדים, למשרתי מילואים מתאפשרת הצבעה באופן מקוון • זהות היו"ר, בצלאל סמוטריץ', נקבעה מראש לאחר שאושר במרכז המפלגה שלא לקיים בחירות לראשות הרשימה • ברקע - סדק עמוק חוצה את מחנה המצביעים סביב סוגיית גיוס החרדים
Your browser doesn’t support HTML5 audio
מפלגת הציונות הדתית עורכת היום (ראשון) את הבחירות הפנימיות לרשימת המפלגה, מעל ל-170 חברי מרכז יבחרו עשרה מועמדים שירכיבו את הרשימה לכנסת.
ההצבעה בפריימריז של הרשימה בראשותו של בצלאל סמוטריץ', תתבצע פיזית בקלפי בשני מוקדים: בבוקר - מטה המפלגה בעיר שהם, ובצהריים - במלון רמדה ירושלים, שם צפוי להכריז סמוטריץ', יחד עם מנכ"ל המפלגה יהודה ולד, על התוצאות באזור השעה 20:00.
בנוסף לכך, למשרתי מילואים או לבעלי אישורים חריגים יש אפשרות להצבעה מרחוק מאובטחת באופן מקוון.
זהות היו"ר נקבעה מראש לאחרשבצלאל סמוטריץ'העביר שתי החלטות דרמטיות במרכז המפלגה: ללא בחירות לראשות המפלגה וללא בחירות פתוחות, אלא באמצעות חברי המרכז בלבד.
רשימת המועמדים
על המקומות ברשימת המפלגה לכנסת ה-26 מתמודדים חברי הכנסת המכהנים וולדיגר מיכל, אוהד טל, צבי סוכות ושמחה רוטמן, כמו גם השרה אורית סטרוק. בנוסף להם יבקשו להבטיח את מקומם ברשימה גם סגן ראש עיריית פתח תקווה צביקה וישנגרד, מנכ"ל מועצת יש"ע עומר רחמים, סגן ראש עיריית ראש העין תם איתן, כמו גם יזם הסטארט-אפ נתן זאובמן והרב שמואל ששון מחיפה.
ח״כ שמחה רוטמן אמר ל"היום" מחוץ למטה המפלגה בשהם: "אני מקווה שחברי המרכז של הציונות הדתית יקבלו את ההחלטה הטובה היום בערב".
הסדק שחוצה את המחנה - גיוס החרדים
הפריימריז מתקיים לאחר הכרזותיהם של שניים מחברי המפלגה- השר אופיר סופר, וח"כ משה סולומון על עזיבתם את ה"ציונות הדתית".השר סופר הודיע על פרישתולפני מעל לשבוע, ונימק את החלטתו בפער שנוצר מול ראש המפלגה סמוטריץ' סביב סוגיית גיוס החרדים. ח"כ סולומוןהצביע בעבר כנגד חוק יסוד: לימוד תורה, מה שהוביל להדחתו מוועדות הכנסת, ובהמשך גם להודעה כי לא יתמודד בבחירות המפלגה.
>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<
שיחות שערך "היום"בתקופה האחרונה עם חברי המרכז - שבהם כ־20 נשים ו־140 גברים מהפריפריה, איו"ש והמרכז - חושפות שסדק עמוק חוצה את המחנה. הקו המפריד ברור בין מי שמגדירים עצמם כחרדים־לאומיים לבין אלו המשתייכים למיינסטרים של הציבור הסרוג, כאשר מה שהצית את האש היה חוק הפטור מגיוס וסוגיית גיוס החרדים, למולה לא הציג יו"ר המפלגה סמוטריץ' קו רשמי ברור.
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
