דרמה בליכוד: בית הדין של התנועה קבע כי סעיף ״ביטול הפריימריז״, שיאפשר לראש הממשלה נתניהו לבטל את הבחירות המקדימות במפלגה במקרה של מצב חירום - אינו תקף.
זאת, על אף כוונתו של נתניהו לצרף את הסעיף להצעת התקנון של הפריימריז - שלוותה בהצהרות לפיהן ״ייתכן שהמצב הביטחוני יתלקח כך שלא תתאפשר עריכת הבחירות״.
עיקרי החלטת ביה"ד של הליכוד
בפסק דין חריף במיוחד, כתבו חברי בית הדין של הליכוד בראשות אב בית הדין, חבר הכנסת לשעבר מיכאל קליינר, כי ״אין מקום לפתוח מראש ולו פתח קטן לביטול הפריימריז. אין זו דרכה של תנועת הליכוד. הליכוד איננה מפלגה של איש אחד והיא תאבד את חיותה אם תהיה כזו״.
השופטים הוסיפו כי ״התקנון היום כולל סעיף המאפשר לוועדת הבחירות מטעמים מיוחדים לשנות את מועד הפריימריז ולדעתנו מצב חירום בהחלט יכול להיות טעם מיוחד שיצדיק את השינוי. זוהי האפשרות הראשונה והמועדפת להתמודדות עם מצב החירום״.
זאת ועוד, השופטים התייחסו לאפשרות של הצבעה אלקטרונית ואמרו כי על אף שזוהי לא אפשרות מועדפת, ״מצופה באופן חד משמעי מן התנועה שרואה לנגד עיניה אפשרות שמצב החירום ימנע הצבעה בקלפיות, להיערך לאפשרות של קיום הצבעה אלקטרונית״.
עם זאת, יש לציין כי במידה ויידחו הפריימריז נתניהו יוכל בכל זאת למסמס אותם ולהביא לביטולם. מועד סגירת הרשימות המתקרב (10 בספטמבר) עשוי להוביל לכך שלא יוותר מספיק זמן לעריכת הפריימריז, כך שנתניהו יוכל ״לדלג״ עליו ולייצר רשימה מסדרת. ההערכה בקרב גורמים במפלגה היא שזוהי מטרתו של נתניהו.
עם זאת, ראש עיריית דימונה וחבר הועדה המסדרת בני ביטון הצהיר בערוץ 12: "לא יהיו פריימריז בליכוד".
אושר שיריון תשיעי לנתניהו
בנוסף להחלטה על סעיף הביטול, אושרו בבית הדין סעיפים נוספים הנוגעים למספר השיריונים של נתניהו, כולל הוספת שיריון נוסף - תשיעי במספר, שיאפשר לו לשריין חבר נוסף ממפלגת ״תקווה חדשה״ של גדעון סער, ככל הנראה השר זאב אלקין.
>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<
כזכור, ועדת החוקה של הליכוד אישרה לפני שבוע (ראשון), בתום דיון חוזר בראשות יו"ר הוועדה ויו"ר מרכז הליכוד, השר חיים כץ, ובהשתתפות יו"ר התנועה וראש הממשלה בנימין נתניהו, את הצעתו של נתניהו לשינוי שיטת הפריימריז, הכוללת שמונה שריונים ליו"ר התנועה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
