תא"ל במילואים עופר וינטר השתתף אמש (ראשון) באירוע סגור של פעילי הבית היהודי ויצא נגד חוק יסוד לימוד התורה וחוק העריקים.
בהקלטה בלעדית שהגיעה לידי 'היום' נשמע וינטר אומר: "שואלים אותי על החקיקה האחרונה. יש היום בערב מונדיאל. יש מושג בכדורגל שקוראים לו אופסייד, נבדל. כל החקיקה הזאת היא באופסייד, אל מול המציאות שלנו. מי צריך את החוק הזה של חוק יסוד לימוד התורה. כאילו לא ידענו שלימוד תורה הוא יסוד בעם ישראל עוד לפני שקמה המדינה".
וינטר: "מי שפוגע בציבור לומדי התורה הכי הרבה זה גולדקנופף וגפני" // ללא קרדיט
"למה יש חוק ברית מילה?", טען וינטר," אתם יודעים שזו המצווה שעם ישראל מקיים הכי הרבה - כ-97% מעם ישראל מקיים ברית מילה. אם נעשה חוק כזה זה יירד ל-60-70 אחוז. אם תכפה - תקבל הפוך. וכנ"ל הסיפור של חוק העריקים. מה קרה לנו?"
וינטר, שבוחן בימים אלו האם להתמודד במערכת הבחירות הקרובה ומקיים חוגי בית ואירועים ברחבי הארץ, המשיך ותקף את ראשי המפלגות החרדיות וטען כי הם אלו שפוגעים בציבור שלהם. "לא כל מי שלובש שחור לבן הוא לומד תורה. זה שקר. מי שפוגע בציבור לומדי התורה הכי הרבה זה גולדקנופף וגפני שאומרים: 'כולנו לומדים תורה'. לא. לא כולכם לומדי תורה".
לצד זאת, תא"ל וינטר לא חסך ביקורת גם מהצבא וטען כי במהלך השנים, צה"ל לא פעל לגיוס חרדים. "הבאתי מאות חרדים אמיתיים לצה"ל. רק כשהייתי מח"ט הבאתי מאות. בגבעתי קמה פלוגת תומר, שהיא חרדית ממש. בנוסף, הקמתי את ח"צ פלוגת צנחנים חרדים כי אני חושב שחרדים צריכים להיות בכל הצבא. אבל מה עשה הצבא? בזלזול פגע בכל אמון שטיפה היה. זה לא עניין אף אחד. אז אני אומר לכם שהצבא לא רצה לגייס חרדים - זו האמת".
לדבריו, זה גם מה שאמרתי לבני גנץ כשהיה רמטכ"ל שאני רוצה להקים פלוגה חרדית. אז הוא שאל אותי: איך זה ישפיע על האופי של החטיבה. חשבתי וחזרתי אליו אחרי כמה זמן. אמרתי לו: 'אני לא יודע איך זה ישפיע על האופי של החטיבה, אבל אני אומר לך הרמטכ"ל - אם לא נתחיל עכשיו לשלב אותם ביחידות אתה יודע מה יקרה עוד עשר שנים? איך ישפיע על מדינת ישראל? איך זה ישפיע על החברה הישראלית?'".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו