"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ההפתעה של מועמד הדמוקרטים: "אחזיר את הברית בין השמאל לציונות הדתית"

המועמד לצמרת "הדמוקרטים" מסמן את ועדת הכספים כמטרה, שואף "להביא בין מנדט לשני מנדטים של דתיים שיצביעו למפלגה" ומסביר למה אין סיכוי לדילים במפלגה של 110 אלף איש • הוא גם לא חוסך ביקורת מהאופוזיציה: "היא נכשלה, בכל מדינה נורמלית ממשלה כזו הייתה מתפטרת תוך 48 שעות"

,עודכן
0השמעה
יאיא פינק (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

לקראת הפריימריזשיתקיימו ביום שני הקרוב, במפלגת "הדמוקרטים" מרבים לשווק את מספר המתפקדים, שלפי הנתונים שלהם חצה את את רף ה-110 אלף. אחד המתמודדים שרוצה להגיע רחוק הוארס"ן במיל' יאיא פינק, לשעבר רמ"ט יו"ר מפלגת העבודה שלי יחימוביץ', ומי שלא חוסך מילים חריפות על הממשלה. בראיון ל"היום" שיטח את השקפתו לקראת הבחירות הקרובות ואף חשף פרט מפתיע על ישיבה עם החרדים בממשלה.

יא-יא פינק מצטרף ליאיר גולן \ הדמוקרטים

לשאלה מדוע הוא רוצה להיות חבר כנסת, ענה פינק: "יש לי חלום שהציונות הדתית תיוצג בכנסת על ידי אנשים שהם מקדשי חיים, רודפי שלום ורודפי צדק. יש רק שתי מצוות במקורות שצריך לרדוף אחריהם, לא אחרי גזענות לאומנית וטרור יהודי. צדק צדק תרדוף ובקש שלום ורדפהו זה מה שכתוב במקורות".

"ברית היסטורית"

אתה כבר מדבר כמו פוליטיקאי, מה התוכניות שלך?"אני רוצה להביא בין מנדט לשני מנדטים של דתיים שיצביעו למפלגת הדמוקרטים", המשיך. "פקדתי בשבועות האחרונות דתיים ליברליים מהקיבוצים הדתיים, מחיפה, רעננה, ירושלים וגוש עציון. אני רוצה להחזיר את הברית ההיסטורית בין השמאל לבין הציונות הדתית - המפד"ל מפא"י.

לגבי ייצוג הציבור הדתי, אמר פינק כי "הציבור הדתי מאד מגוון.רוב הציונות הדתית לא תתמוך בי כרגע.אך רובהציונות הדתיתלא תומכת במפלגה שקוראים לה הציונות הדתית, אני מאמין בזה שצריך להחזיר את הציונות הדתית מהמקום הקיצוני למקום המתון והליברלי, שבו היא הייתה בעשורים האחרונים".

יסכים לשבת עם הדמוקרטים? יו"ר מפלגת הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ' (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

צפוף ב"דמוקרטים". יש כ-111 אלף מתפקדים לפי הנתונים שהמפלגה הפיצה, ויש גם חיבור עם מרצ. איך תיכנס לרשימה למקום ריאלי?"אני מביא לרשימה גוון שונה. אני רס"ן במיל׳, דתי ליברלי שפונה לקהלים יותר מגוונים ורחבים. אני רואה במספר המתפקדים אות כבוד, המפלגה בתקופתו של יאיר גולן גדלה מכ-30 אלף מתפקדים, למעלה ממאה אלף, זה אומר שהדמוקרטים, ככה אני מקווה ומאמין תהיה הפתעת הבחירות".

יש דיבורים על דיל "לזימי קריב", ואתה מול האחרים ומול אפרת רייטן. מה מזה נכון?"גלעד (קריב, ב״א) נעמה (לזימי, ב״א) ואני פרסמנו הודעות תמיכה באפרת (רייטן, ב״א). אפרת חברת כנסת מצוינת ותהיה שרה מצוינת. נכון שיש לנו - לגלעד נעמה ולי מטה מתנדבים משותף אפרת ראויה להיות בכנסת הבאה אין היום דילים בדמוקרטים".

הוא המשיך ואמר: "איך יכולים להיות דילים ב-110 מתפקדים, כולם התפקדו דרך הפלאפון בקמפיין רשתות. אין מקום לדילים ויש שיתופי פעולה".

"החלום שלי"

לשאלה איזה תפקיד היה רוצה בכנסת השיב:"החלום שלי להיות יו"ר ועדת כספים אני רוצה להפסיק את התקצוב של המאחזים וההתנחלויות הבלתי חוקיות ושל מיסוד ההשתמטות. ולקחת את הכסף ולהעביר אותו לעוטף ולעוטף הצפון. יש כסף בישראל ההולך למקורבי גולדקנופף וסמוטריץ׳".

"החלום שלי להיות יו"ר ועדת כספים". יאיא פינק מחוץ למשכן הכנסת (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

יש לך התבטאויות חריפות נגד הציבור הדתי ונגד הימין. איך תשתף פעולה עם נפתלי בנט ומתן כהנא?"אין לי התבטאויות נגד הציבור הדתי", קבע. "אני בא ממנו יש לי התבטאויות נגד אנשים שנושאים לשווא את את השם הציונות הדתית. לשתף פעולה עם אנשים בקואליציה שחושבים אחרת כל עוד טובת מדינת ישראל לנגד עיניהם זה קל. אני הייתי ראש המטה של שלי יחימוביץ׳ וראיתי אותה משתפת פעולה על בסיס קבוע עם אורי אורבך ורובי רבילין אנשי ימין ממלכתי שטובת המדינה עדיפה על טובתם האישית וכך גם אני אעשה".

אתה מבין שההתבטאויות שלך ושל יאיר גולן גורמת לחברים בגוש כמו למשל ליברמן וגולן התקוטטו השבוע בפומבי, לחשוב שאולי עדיף שלא תהיו חלק מהגוש?"אני אגיד משהו לא פופולרי: מותר במדינה דמוקרטית שחוץ מ-50 גוונים של ימין יהיה גם שמאל. גם לליברלים יש ערכים ואנחנו אומרים אותם בקול רם".

הממשלה תמלא את ימיה, איפה האופוזיציה נכשלה?"האופוזיציה נכשלה שלא הצליחה להפיל את הממשלה יותר מוקדם. בכל מדינה נורמלית קואליציה שדרכה נרצחו 2100 אנשים ונחטפו 251 אזרחים הייתה מתפטרת תוך 48 שעות. תחת נתניהו מוש האחריות אבד מהמדינה, אבל חלק מהמשימה של ממשלת השינוי 0.2 זה להחזיר את מושג האחריות הדבר הראשון שנעשה הוא להקים ועדת חקירה ממלכתית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר