"נתחיל איתה": פינדרוס קרא בדיון לירות לח"כ נעמה לזימי ברגליים | צפו

בדיון שנערך בכנסת, התלהטו הרוחות מהר סביב סוגיית חסימות כבישים, שימוש בצ’קלקות בשיירת מחאה ודרישת בדיקה נגד השר יצחק גולדקנופף • בן ארי: “אף חבר כנסת אינו מעל החוק” • יאיר גולן מגבה את לזימי: "נעמוד מאחוריה עד שנראה אתכם יורדים מהשלטון"

ח״כ יצחק פינדרוס. צילום: יונתן זינדל/פלאש90

דיון שנערך היום (שני) בוועדת החינוך של הכנסת בנושא הצעת החוק להפרדה מגדרית באקדמיה גלש במהירות לעימותים פוליטיים חריפים סביב מחאות וחסימות כבישים שנערכו בשבועות האחרונים, על רקע סוגיית הגיוס והמתיחות בין המגזרים.

ח"כ פינדרוס אומר שצריך לירות לח"כ נעמה לזימי ברגליים//ערוץ הכנסת

במהלך הדיון נשאל ח"כ יצחק פינדרוס על ידי ח"כ עדי עזוז (יש עתיד): "אמרת שכל מי שחוסם את הכביש צריך לירות לו ברגליים - ויו"ר המפלגה שלך, גולדקנופף, חסם כביש". פינדרוס הגיב בחיוך ציני ואמר: "אז נתחיל מנעמה לזימי". אמירה שהציתה חילופי דברים נוקבים בוועדה.

ח"כ לזימי נכנסה לחדר הוועדה לאחר ששמעה את דבריו של ח"כ פינדרוס והתקוממה: "אני רוצה להבין יוסי, אני צריכה לשמוע שירו לי ברגליים?! הדיון כאן נמשך ולא נעצר פה כלום אחרי האמירה הזו. זו התרת דם. זו הסתה. זה לא נורמלי".

עוד הוסיפה: "אני חברת ועדה כאן, וחבר כנסת כאן יושב ואומר שצריך לירות לי ברגליים. אתם ירדתם מהפסים. יוסי, אני בן אדם כאן ומותר לי להיאבק. אני אימא לילדים ולא ייחלו לי כאלה איחולים. אתה אדם בזוי, מסית ובריון".

יו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן, צייץ בחשבון ה-X על האמירה של ח"כ פינדרוס וכתב: "נעמה לזימי תמשיך לעמוד על הרגליים. ואנחנו נעמוד מאחוריה עד שנראה אתכם יורדים מהשלטון. נעמה לזימי נלחמה והגנה בגופה על משפחות החטופים, שורדי השבי ומפגינים מפני אלימות משטרתית. לקרוא 'לירות לה ברגליים' זו הסתה לאלימות. אסור שזה יעבור בשתיקה. בממשלה הבאה נוודא שמי שמסית לאלימות יישא באחריות. עידן החסינות ייגמר".

במקביל, חברת הכנסת מירב בן ארי פנתה לנשיאות הכנסת, לקצין הכנסת ולמזכיר הכנסת, בדרישה לבדוק את השימוש שעשה השר יצחק גולדקנופף בצ’קלקות שהותקנו על רכבו במהלך שיירת רכבים שהתקיימה ביום רביעי האחרון. לטענתה, מדובר באמצעי שאסור לשימוש ללא אישור מתאים ממשרד התחבורה.

בן ארי החריפה את הטון ואמרה כי "אף חבר כנסת אינו מעל החוק", והוסיפה ביקורת על שיירת המחאה שבה השתתפו רכבים עם שלטים נגד גיוס, שלדבריה כללה חסימת צירים מרכזיים בזמן לחימה.

ח"כ מירב בן ארי וח"כ יצחק גולדקנופף, צילום: אורן בן חקון

מטעם גולדקנופף נמסר בתגובה כי הצ’קלקות אינן שייכות לכנסת אלא נרכשו באופן פרטי, ולכן לדבריו "לכנסת אין סמכות לקחת אותן".

הדיון בוועדה הסתיים ללא הכרעה, אך האווירה המתוחה סביב סוגיית החרדים, המחאות וחסימות הכבישים צפויה להמשיך וללוות את הכנסת גם בימים הקרובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר