"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בניגוד להצהרת ה"אחדות" של נתניהו: בליץ החקיקה הקואליציוני נמשך

למרות קריאתו של ראש הממשלה להקמת “ממשלה לאומית רחבה”, הקואליציה ממשיכה לקדם במקביל שורת חוקים שנויים במחלוקת • בהם, פיצול תפקיד היועצת המשפטית לממשלה, חוק יסוד לימוד התורה ורפורמת השידורים • ח"כ פינדרוס זעזע: "צריך לירות בנעמה לזימי"

,עודכן
0השמעה
מליאת הכנסת, ארכיון. צילום: אורן בן חקון

הקואליציה ממשיכה גם היום (שני) בבליץ החקיקה בכנסת. ועדות הכנסת השונות יתכנסו הבוקר כדי לקדם שורה של הצעות חוק מעוררות מחלוקת, ובהן פיצול תפקיד היועצת המשפטית לממשלה,חוק יסוד: לימוד התורהורפורמת השידורים.

עם חסינות ל-3 חודשים, ללא זיהוי ביומטרי: נוסח חוק מעצרי העריקים

נתניהו: "אקים ממשלת אחדות רחבה - די לחרמות"// רשת

במוקד היום תעמוד ועדת החוקה, שתמשיך להכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לפיצול תפקיד היועצת המשפטית לממשלה. על פי ההצעה, יופרדו תפקידי הייעוץ המשפטי לממשלה והתביעה הכללית, במהלך שלטענת מבקריו ירוקן מתוכן את סמכויות היועצת המשפטית לממשלה במתכונתן הנוכחית.

דרך עוקפת בג"ץ?

בהמשך היום צפויה ועדת הכנסת לקדם את חוק יסוד: לימוד התורה, במטרה להביאו להצבעה כבר במהלך השבוע.יוזמי החוק טוענים כי הוא נועד לעגן בחוק יסוד את מעמד לימוד התורה, בעוד שמתנגדיו סבורים כי מטרתו לעקוף את פסיקת בג”ץ שלפיה תלמידי ישיבות שאין הסדר חוקי בעניינם חייבים בגיוס לצה”ל.

"תיקון עוול גדול והכרה רשמית בערך לימוד התורה". ח"כ משה גפני (מימין) ואריה דרעי (ארכיון),צילום: דודי ועקנין

גם רפורמת השידורים צפויה להתקדם בוועדה הרלוונטית, אף שח”כ גלית דיסטל אטבריאן, המובילה את המהלך, מתמודדת עם קשיים בקידום הדיונים בשל היעדרותם של חלק מחברי הקואליציה מהוועדה.

בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים

קידום החקיקה מגיע יממה לאחר שראש הממשלה, בנימין נתניהו, הצהיר ברשת X כי בכוונתו לפעול להקמת “ממשלה לאומית רחבה” לאחר הבחירות – מסר שמנוגד, בעיני האופוזיציה, להמשך קידום חקיקה הנתפסת כמפלגת ומעוררת מחלוקת.

ח"כ פינדרוס: צריך לירות לח"כ נעמה לזימי ברגליים // ערוץ הכנסת

פינדרוס זעזע: "צריך לירות ללזימי ברגליים"

בוועדת התרבות, החינוך והספורט, אמר חבר הכנסת יצחק פינדרוס בתגובה לאמירתו ש"כל מי שחוסם כביש צריך לירות לו ברגליים": "צריך להתחיל עם נעמה לזימי".

בתגובה, אמר לזימי כי מדובר ב"התרת דם והסתה", ויו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן, כתב: "‏פינדרוס, נעמה לזימי תמשיך לעמוד על הרגליים. ואנחנו נעמוד מאחוריה עד שנראה אתכם יורדים מהשלטון. נעמה לזימי נלחמה והגנה בגופה על משפחות החטופים, שורדי השבי ומפגינים מפני אלימות משטרתית. לקרוא 'לירות לה ברגליים זו הסתה לאלימות. אסור שזה יעבור בשתיקה. בממשלה הבאה נוודא שמי שמסית לאלימות יישא באחריות. עידן החסינות ייגמר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר