כוחות צה"ל בלבנון. צילום: דובר צה"ל

אחרי סוף השבוע הקשה בלבנון: האזהרה של ישראל לחיזבאללה

מערך ההסברה הלאומי פרסם את המסרים המעודכנים של ישראל בעקבות ההסלמה בצפון וסוף השבוע הקשה בדרום לבנון • בהודעה הודגש כי צה"ל יישאר ברצועת הביטחון ככל שיידרש ויגיב בעוצמה לכל פעולה של חיזבאללה • במקביל נמשכים בוושינגטון המגעים להסכם מול לבנון ולפירוק ארגון הטרור מנשקו

ישראל מבהירה כי לא תאפשר לחיזבאללה להמשיך בפעולות טרור משטח לבנון, וכי צה"ל יישאר ברצועת הביטחון ככל שיידרש. במסרים שפרסם היום (שני) מערך ההסברה הלאומי הודגש כי ישראל תגיב בעוצמה על כל פעולה נגדה, ותנקוט את כל האמצעים הדרושים כדי להגן על גבול הצפון, על האזרחים ועל החיילים.

אמצעי לחימה שאותרו באחד מהתוואים התת-קרקעיים של חיזבאללה %2F%2F דובר צה"ל

צה"ל תקף במהלך סוף השבוע כ-300 מטרות טרור בלבנון וחיסל יותר מ-100 מחבלים, בתגובה להפרות החמורות של חיזבאללה בשבוע שעבר. במערך ההסברה הדגישו כי ישראל "לא תתפשר על כך, ותגיב בעוצמה על כל פעולה נגדה", וכי ארגון הטרור ישלם מחיר כבד על כל ניסיון לפגוע בישראל.

המסרים פורסמו לאחר סוף שבוע קשה בדרום לבנון, שבו נפלו חמישה לוחמי צה"ל. מאז תחילת המערכה הנוכחית נגד חיזבאללה נפלו 36 חללי צה"ל ונהרג אזרח אחד. במערך ההסברה ציינו כי "למלחמה מחירים כבדים", והביעו השתתפות בצערן של המשפחות השכולות, הפצועים ובני משפחותיהם.

"למלחמה מחירים כבדים". פעילות חטיבת גבעתי בדרום לבנון במהלך מבצע "שאגת הארי", צילום: דובר צה"ל

במקביל לפעילות הצבאית, ישראל ממשיכה בדיוני המשא ומתן מול לבנון, המתקיימים בוושינגטון בתיווך ארה"ב. על פי המסרים שפורסמו, מטרת השיחות היא לפרק את חיזבאללה מנשקו ולהגיע להסכם שלום שיחזק את הביטחון, היציבות והשגשוג באזור.

במערך ההסברה קשרו בין הישגי הלחימה לבין פתיחת הערוץ המדיני, וציינו כי הפגיעה הקשה בחיזבאללה שינתה את מאזן הכוחות בלבנון ויצרה את התנאים שאפשרו את קיום השיחות. לצד זאת הודגש כי חיזבאללה הוא שבחר להיכנס למערכה ולפתוח באש לעבר ישראל, וכי "לא יהיה מקום בטוח לשלוחות הטרור של המשטר האיראני".

"לא יהיה מקום בטוח לשלוחות הטרור של המשטר האיראני". מחבלי חיזבאללה בדרום לבנון, מאי 2023, צילום: AP

המסרים כללו גם התייחסות לאיראן ולעזה. ביחס לאיראן הודגש כי ישראל לא תאפשר למשטר בטהראן להחזיק בנשק גרעיני, וכי במבצעים "עם כלביא" ו"שאגת הארי" נפגעה קשות תוכנית הגרעין האיראנית. ביחס לעזה הבהירה ישראל כי לא תקבל הפרות מצד חמאס ויתר ארגוני הטרור בהפסקת האש, וכי צה"ל יגיב מיד לכל איום שיסכן את הכוחות והאזרחים.

בנוסף, מערך ההסברה עדכן כי החל מהבוקר הוסרו כלל מגבלות פיקוד העורף, וכל אזורי הארץ, כולל קו העימות, פועלים במדרג פעילות מלאה. עם זאת, הציבור נקרא להמשיך ולהישמע להנחיות פיקוד העורף ולעקוב אחר העדכונים בערוצים הרשמיים. שב"כ ומשטרת ישראל שבו והזהירו מפני ניסיונות של גורמי מודיעין איראניים לגייס ישראלים ברשת, וקראו למי שנחשף לפנייה מצד גורם עוין לדווח על כך מיד למשטרה.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...