השב"כ התקפל: פעיל הימין בנצי גופשטיין קיבל אישור כניסה לכנסת

שירות הביטחון הכללי אישר אמש להעניק ליו"ר ארגון להב"ה בנצי גופשטיין אישור כניסה קבוע לכנסת, לאחר שנים בהן נמנע מכך • גופשטיין, המשמש כיועצו של השר בן גביר, הורשע בשנת 2025 בהסתה לטרור בגין דברים שאמר בחתונה ב-2017, אך זוכה מעבירת הסתה לגזענות • בדוברות שב"כ בחרו שלא להגיב לפניית "היום" בנושא

בנצי גופשטיין. צילום: ינותן זינדל/פלאש90

שירות הביטחון הכללי שינה את עמדתו והעניק אמש (שני) אישור כניסה קבוע למשכן הכנסת ליו"ר ארגון להב"ה, בנצי גופשטיין. ל"היום" נודע כי גופשטיין, שמרבה להופיע בכנסת בשנים האחרונות ומייעץ באופן קבוע לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, החזיק עד כה באישור כניסה זמני בלבד, לאחר שבשב"כ סירבו לאשר לו כניסה קבועה למשכן.

עופר וינטר נגד בן גביר: מציע לו להתעסק בפשיעה המשתוללת ולא בשאלה עם מי אני צריך לרוץ // רשתות חברתיות

תהליך קבלת אישור כניסה קבוע לכנסת מחייב בידוק ביטחוני קפדני הנערך על ידי שב"כ, נוהל החל על כל אדם המבקש היתר מסוג זה. גורמים בכנסת המעורים בפרטים אישרו בשיחות עם "היום" כי המניעה הביטחונית שהוסרה כעת סללה את הדרך להענקת האישור הקבוע. מדוברות שב"כ לא השיבו לפניית "היום" בנושא, וגם גופשטיין בחר שלא להגיב לגופם של דברים.

גופשטיין עמד בשנים האחרונות במרכזם של הליכים משפטיים מורכבים. בשנת 2025 זוכה על ידי בית המשפט המחוזי מעבירה של הסתה לגזענות, אולם באותו הליך הורשע בעבירה של הסתה לטרור. הרשעתו התבססה על דברים שאמר בחתונה במודיעין עילית בשנת 2017.

גופשטיין מייעץ באופן קבוע לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. איתמר בן גביר ובנצי גופשטיין, צילום: אורן בן חקון

על פי כתב האישום שבו הורשע, גופשטיין עלה לבימת החתונה ושר את המילים: "ברוך הגבר, נכנס למערה, דרך הנשק וירה", כשהוא מתייחס למעשהו של ברוך גולדשטיין. לאחר מכן שלהב גופשטיין את הנוכחים בקריאות "מוחמד מת". למרות הרשעה זו, עמדת שב"כ כעת מאפשרת לו כניסה חופשית וקבועה למשכן הכנסת כיועץ וכפעיל ציבורי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר