"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
כפי שנחשף ב"היום"

אחת ממובילות המחאה נגד הרפורמה המשפטית - מצטרפת ל"דמוקרטים"

יאיר גולן אישר: מורן זר קצנשטיין, מייסדת תנועת ״בונות אלטרנטיבה״, תתמודד בפריימריז: "המדינה הוקמה על ידי גברים ונשים - וככה גם נגן עליה" • קצנשטיין: "גאה להיות חלק מהמפלגה הכי ערכית שיש כאן" • איך אמורה להיראות הרשימה?

,עודכן
0השמעה
חיזוק נשי. יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן לצד מורן זר קצנשטיין. צילום: ללא

מורן זר קצנשטיין, מייסדת תנועת ״בונות אלטרנטיבה״, מצטרפת סופית ורשמית למפלגת "הדמוקרטים" - ותתמודד בפריימריז. על המגעים בין "הדמוקרטים" לבין זר קצנשטיין, בת 43 מחולון, פורסם ב"היום" לפני כחודשיים. זר קצנשטיין הפכה את ״בונות אלטרנטיבה״ לאחת מהתנועות המובילות במסגרת המחאה נגד הרפורמה המשפטית.

לידיעה הראשונית על המגעים בין זר קצנשטיין ל"דמוקרטים"

"אני מברך על הצטרפותה של מורן זר קצנשטיין, מייסדת 'בונות אלטרנטיבה' וממנהיגות המחאה, למפלגת הדמוקרטים", אמר יו"ר "הדמוקרטים" יאיר גולן. "בישראל 2026 השוויון כבר לא מובן מאליו, והקיצוניות מחלחלת למוסדות, לציבוריות ולחיים עצמם. בתוך המציאות הזו, נשים הן הראשונות לשלם את המחיר - אבל גם הראשונות להתריע ולהיאבק.

בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים

יו״ר הדמוקרטים, יאיר גולן: "נתניהו מסוכן לביטחון ישראל" // ללא קרדיט

"זה מגיע גם לצה״ל: אחרי שהוכח שלוחמות נלחמות, מפקדות ומשלמות בחייהן, יש מי שמנסה לדחוק אותן לאחור. במקביל, אנחנו רואים יותר הדרה, יותר אלימות, יותר ניסיון להרגיל אותנו לפגיעה בחופש.

"אבל אנחנו לא נתרגל. המדינה הזו הוקמה על ידי נשים וגברים כתף אל כתף - וככה גם נגן עליה. זה מאבק על דמותה של ישראל - דמוקרטית, שוויונית וחופשית.

"בממשלה שנוביל נעגן שוויון מגדרי בחוק יסוד, נקדם נישואים אזרחיים, נבטל את הרחבת סמכויות בתי הדין הרבניים, נקים רשות למאבק באלימות מגדרית, נבטיח ייצוג של 40% נשים לפחות - ונחמיר ענישה על אלימות. כי ביטחון לנשים הוא ביטחון לישראל כולה.

"מורן מצטרפת אלינו ברגע הזה שבו המאבק על שוויון לנשים הוא מאבק על ביטחון המדינה ועל דמותה. מורן הייתה מהקולות הבולטים שלא שתקו מול התהליכים האלה, והצטרפותה לדמוקרטים מחזקת את המאבק.

"היום ברור שמפלגת הדמוקרטים היא הבית שבו נשים וגברים נלחמים יחד - על הדמוקרטיה, על השוויון ועל העתיד של ישראל. בית למי שמסרב לקבל כפייה, הדרה ופחד כמציאות".

תוספת נשית. מורן זר קצנשטיין בעצרת המחאה בכיכר הבימה,צילום: גדעון מרקוביץ'

קצנשטיין מסרה: "הקדשתי את השנים האחרונות לאחת מתנועות השינוי המשמעותיות שצמחו בישראל. בונות אלטרנטיבה התחילה כתנועת נשים - וכיום היא תנועה למען אזרחי מדינת ישראל. מתוך בונות צמחו נשים נחושות, חזקות, בונות. ועכשיו אנחנו עושות צעד קדימה למנהיגות הארצית.

"אני גאה להצטרף לחברותיי ממנהיגות בונות אלטרנטיבה הדס רגולסקי ולי הופמן אגיב שעשו את הצעד והצטרפו לדמוקרטים.

"אני מצטרפת למפלגה הכי ערכית, לוחמת, ודמוקרטית שיש כאן. כי זה הבית שלנו, הציבור הדמוקרטי. דווקא בתקופה שבה הממשלה פועלת כדי להחריב, לנתץ, לשבור את כל עולם הערכים הליברלי. אני גאה ושמחה להצטרף לדמוקרטים ולהיאבק לצד יושב ראש המפלגה, האלוף במילואים, יאיר גולן. הוא דוגמה למנהיגות שלוקחת אחריות על החיים כאן - הוא יצא להציל צעירים מהתופת בשבעה באוקטובר והוא דוגמה למנהיגות בונה".

הפריימריז לרשימת הדמוקרטים צפויים להיות די מהירים ולהיערך כחודש אחרי פיזור הכנסת (קרי אמצע יוני/ סוף יולי). בשל ההסכם עם מרצ - אין הרבה מקומות פנויים ברשימה, שצפויה להיות מורכבת מחברי הכנסת המכהנים מלבד היו״ר לשעבר מרב מיכאלי, לצד כמה שיריונים למרצ (במקום ה-6, 8 וה-14) - עליהם מתחרים נאור נרקיס, והח״כים לשעבר מוסי רז, מיכל רוזין וגבי לסקי. ליו״ר יאיר גולן שמורים במסגרת ההסכם שני שיריונים, במקום ה-2 וה-9, והרשימה תורכב במסגרת ״ריצ׳רץ״ מגדרי - גברים ונשים לסירוגין (מלבד השיריונים של מרצ, שלא יושפעו משיבוץ מגדרי).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר