חבר הכנסת חנוך מילביצקי (הליכוד) יצא היום (רביעי) במתקפה נגד שר האוצר בצלאל סמוטריץ', על רקע מתווה הפיצויים לעסקים שגובש בעקבות הלחימה המתמשכת.
מילביצקי, המכהן כחבר בוועדת הכספים, הטיח בשר: ״אני לא מבין את הזגזוג, יש פה ניסיון ורצון של שר האוצר להראות מי הבוס", אמר מילביצקי. לדבריו, "ראש הממשלה ואחרים הבינו שהמתווה של השר גרוע, כמו רפורמת החלב, כמו מס הרכוש וכמו הפטור ממע״מ – אלו צעדים פופוליסטים והזויים שפוגעים בעסקים הקטנים".
סמוטריץ': "מתווה דומה ל'עם כלביא'"
לפי סמוטריץ', המתווה יהיה דומה למודל "עם כלביא" ויכלול מסלול של "הוצאות מזכות". פיצוי על הוצאות קבועות: עסקים שיציגו ירידה של מעל 25% במחזור, יפוצו בשיעור של 22% כפול הירידה במחזור. השתתפות בשכר: המדינה תשתתף ב-75% מעלות השכר למעסיקים שימשיכו להעסיק עובדים. פתרון חל"ת: תתאפשר הוצאת עובדים לחל"ת באופן רטרואקטיבי מבלי לקזז ימי חופשה בחמשת הימים הראשונים.
סמוטריץ' דחה את הביקורת על העיכוב בגיבוש המתווה, למרות שנתיים של לחימה, ואמר: "המדינה לוקחת את חלק הארי של הנזק ונותנת רשת ביטחון לרציפות העסקית. הוכחנו שאנחנו יודעים לתת מעטפת גדולה פי שלושה מאשר בתקופת הקורונה".
למרות הטענות על פגיעה בעסקים הקטנים, שר האוצר הציג תמונה אופטימית של המשק: "הבורסה נפתחה בעליות, הנתונים פנטסטיים. אם היו צריכים לדרג את נתוני הצמיחה, היו צריכים להמציא דירוג של טריפל A. המשקיעים מבינים שהמלחמה טובה לביטחון ולכלכלה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו