"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחטף חסר תקדים: התרגיל של הקואליציה למען אישור התקציב

הכנסת אישרה הלילה את תקציב המדינה בקריאה שנייה ושלישית • מאות מיליוני שקלים הועברו ברגע האחרון למפלגות החרדיות - בתמיכת האופוזיציה, שכשלה להבחין בתרגיל שטמנה לה הקואליציה • זהו התקציב שאושר

,עודכן
0השמעה
נתניהו נכנס להצבעה על התקציב. צילום: נועם מושקוביץ / דני שם טוב, דוברות הכנסת

הכנסת אישרה הלילה (בין ראשון לשני) את תקציב המדינה בקריאה שנייה ושלישית - אבל בדרך נרשם מחטף חסר תקדים. מאות מיליוני שקלים הועברו ברגע האחרון למפלגות החרדיות - בתמיכת האופוזיציה, שכשלה להבחין בתרגיל שטמנה לה הקואליציה.

לפיד מסכם את הדיון על התקציב מילא הייתם סתם גנבים. אבל גם גם גנבים וגם רשלנים

במהלך ליל ההצבעה על התקציב, הצביעה מליאת הכנסת על שורת ההסתייגויות שהגישה האופוזיציה ברצף, אחת אחרי השנייה. בשלב מסוים עלו ההסתייגויות של הקואליציה, במסגרתו הועברו המילונים לחרדים - והאופוזיציה הצביעה אוטומטית בעד ההסתייגות והעברת הכספים.

למעשה, רק כעבור כמה הצבעות - כשבאופוזיציה שמו לב לרוב החריג שנוצר במליאה ולכך שהם מצביעים עם הקואליציה, הבינו באופוזיציה את המבוכה, והחלו לגנות את המחטף הלילי.

השרים בישיבת אישור תקציב המדינה (ארכיון),צילום: דוברות רה"מ, GettyImages

במסגרת העברת הכספים, קרוב ל-300 מיליון שקלים אושרו למוסדות החינוך החרדיים, חלק ניכר מהם למוסדות הפטור. בנוסף, כ-100 מיליון שקלים הועברו לפרויקט תלושי המזון של יו״ר ש״ס אריה דרעי.

מדובר במהלך שנעשה על מנת לעקוף את הנחיית היועצת המשפטית לממשלה, שקבעה כי אין להעביר תקציב למוסדות ולמטרות המעודדים השתמטות מצה״ל. עם זאת, לא ברור כלל שהכספים יגיעו בסופו של דבר ליעדם: עתירה לבג״ץ צפויה להיות מוגשת כבר בימים הקרובים נגד המחטף שביצעה הקואליציה, וייתכן שהשופטים יחליטו לפסול את הכספים גם הפעם.

הכעס והתגובות

ראש האופוזציה יאיר לפיד הודיע: "לא היה דבר כזה בתולדות הכנסת. כעת במליאה, הקואליציה הוסיפה ברגע האחרון מאות מיליוני שקלים למפלגות החרדיות מעבר למסגרת התקציב. מדובר בחבורת גנבים עלובה ומנותקת מהעם, שבוזזת את אזרחי ישראל בזמן שהם במקלטים".

יאיר לפיד: "לא היה דבר כזה בתולדות הכנסת",צילום: נועם מושקוביץ / דני שם טוב, דוברות הכנסת

חה״כ הרב גלעד קריב: ״גנבים בלילה, בזמן מלחמה. הקואליציה מאשרת תוספת של מליונים רבים לחרדים, מאחורי גבו של היעוץ המשפטי, ללא כל פיקוח. הציבור הישראלי יבוא איתכם בחשבון על כל שקל ושקל. נפגש בבג״ץ ונפגש בקלפי. מופקרים. ליל ביזה״.

ח"כ זאב אלקין כתב:" ‏עכשיו בכנסת בהצבעות על תקציב המדינה: אירוע שאני לא זוכר כדוגמתו שנים רבות. ‏אופוזיציה בהובלת יאיר לפיד מתרשלת לבדוק על מה הם מצביעים ומצביעה בעד הסתייגויות החרדים לתוספת תקציב לישיבות. ‏-כ100 חברי כנסת תמכו בהגדלת תקציב הישיבות".

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט: ״מחטף הבזיזה הלילית ברגעים אלו, לא כמו, אלא ממש גנבים בלילה, הממשלה מבצעת מחטף ומוסיפה עוד מאות מיליוני שקלים לחינוך החרדי המעודד השתמטות. זה מעבר למיליארדים שכבר פורסמו. ברגעים אלו, כשלוחמי צה״ל נלחמים בליטאני, שרי הממשלה בוזזים את כולנו. הם מתביישים בזה, אז קבעו את זה אחרי חצות, כדי להסתיר את הבושה. את הבושה הזו נמחק בקרוב. את הכל נהפוך, נחזיר, ונתקן".

ח"כ מאיר פרוש: "אופוזיציית הלוזרים בראשות יאיר לפיד לא מצליחה להתאפק מול העברת תקציבים בסיסיים לילדים החרדים, ומסיתה באופן מופרע נגד הציבור החרדי. תזכרו שאת המריצה ליברמן כבר תפס לכם, הסתה ושנאה לא יצילו אתכם מהסקרים".

נתוני התקציב שאושרו

הכנסת אישרה סופית את תקציב המדינה לשנת 2026, שיעמוד על כ-699 מיליארד שקל, כשברקע המלחמה והמערכה מול איראן וחיזבאללה. תקרת הגירעון נקבעה על 4.9% מהתוצר. תקציב הביטחון יגדל ב-32 מיליארד שקל ויעמוד על כ-143 מיליארד, לעומת 65 מיליארד ערב המלחמה באוקטובר 2023.

הכנסת אישרה סופית את תקציב המדינה לשנת 2026, שיעמוד על כ-699 מיליארד שקל,צילום: אורן בן חקון

במסגרת התקציב נקבע גם ריווח במדרגות מס הכנסה להפחתת נטל המס, ואושרה רפורמת הבנקים הקטנים שנועדה להגביר את התחרות ולהוזיל את הריבית לציבור ולעסקים. בנוסף הוקצו 5 מיליארד שקל לשיקום עוטף עזה וקו העימות בצפון, 6 מיליארד למעטפת משרתי המילואים, 97 מיליארד לחינוך, 7 מיליארד לפיתוח תשתיות תחבורה, השקעה רב-שנתית של 5 מיליארד בתחום הבינה המלאכותית והדיגיטציה, וכן תוספות של 4.3 מיליארד למשרד הבריאות ו-1.8 מיליארד למשרד הרווחה.

שר האוצרבצלאל סמוטריץ'אמר לאחר האישור: "אישור התקציב מאפשר לצה"ל ולמדינת ישראל לפעול בעוצמה ובלי מגבלה עד לניצחון בכל הזירות, ומעניק יציבות למשק ולכלכלה הישראלית שמגלה חוסן גם בעת הזאת. התקציב הזה מוזיל את יוקר המחייה באופן שאזרחי ישראל ירגישו בכיס באמצעות הורדת מס הכנסה והגברת התחרות בין הבנקים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר