בראיון למגזין חג "המודיע", חה"כ יצחק גולדקנוף וחה"כ יעקב טסלר מסיעת אגודת ישראל תקפו השבוע בחריפות את רה"מ בנימין נתניהו, על כך שמעולם לא התכוון להעביר את חוק הגיוס ואת שר האוצר בצלאל סמוטריץ', על כך שמפלה יישובים חרדים. עוד הודו בטעות אסטרטגית: "היינו צריכים לתת דד-ליין בלי חוק גיוס, אין ממשלה".
הביקורת החריפה ביותר בראיון מופנית כלפי ראש הממשלה נתניהו, שלטענת השניים הונה את הסיעות החרדיות לכל אורך הדרך. "נתניהו מעולם לא התכוון להעביר את חוק הגיוס", אמר חה״כ גולדקנוף בראיון. "נתניהו לא שכח להביא את חוק הגיוס, הוא בחר לא להביא אותו למרות הערבון שניתן לפני חתימת ההסכם הקואליציוני… ראש הממשלה, לצערנו, היתל בציבור החרדי לכל אורך הדרך".
"אם מהרגע הראשון של הקמת הקואליציה היינו נותנים דד ליין ברור, הסכמה מלאה של כלל המפלגות החרדיות, 'אם עד לתאריך פלוני חוק הגיוס לא עובר, אין ממשלה', בלי אבל ובלי כוכביות, החוק היה עובר", הוסיף. "כי חוק ההישרדות של נתניהו הוא מעל הכל. הכוח הפוליטי שלנו אינו נמדד במספר המנדטים בלבד, אלא ביכולת להציב קווים אדומים שאיש לא יעז לחצות.
"18 מנדטים מאוחדים, שאינם מחכים לאישור מאיש, הם הכוח היחיד שיכול לבלום את דורסנות המערכת. בסופו של יום, נוכל לקבל את מה שמגיע לנו רק בעמידה איתנה על קדשי ישראל, בלי פשרות, בלי היסוסים ובלי לחכות ל'מיד אחרי שהתקציב יעבור'".
אפליית הרשויות החרדיות
לצד הביקורת על נתניהו, השניים לא חסכו במילים קשות גם כלפי שר האוצר, האשימו אותו באפליית הרשויות החרדיות וחשפו דרמה יוצאת דופן שהתרחשה באישון לילה בלשכת ראש הממשלה. "אספר אנקדוטה קטנה: במאבקים מול ראש הממשלה ושר האוצר, אני, יחד עם הרמ"ט שלי הרב מרדכי (מוטי) בבצ'יק, היינו בישיבה לילית אצל ראש הממשלה על כך שההבטחה לאברכי הכוללים והישיבות לא מתממשת", אמר גודלקנופף.
"זה היה בשעה 3:00 לפנות בוקר, כאשר הרמ״ט בבצ'יק החליט שהוא לא עוזב את המקום לפני שנקבל את ההסכמה. ראש הממשלה נלחץ וביקש משר האוצר לחתום. סמוטריץ' חתם על דף ריק וכמו ברח החוצה ולא הסכים לשבת איתנו. הוא אמר לראש הממשלה: 'אני רואה שאין לי ברירה. אני לא מוכן לשתף פעולה. אני חותם לך בלנקו על המסמך'. טרק את הדלת והלך".
"רק מי שמזוהה עם המפלגה שלו"
"אני דופק על השולחן בכל מקום שאני יכול, אבל כוחי דל, ואיני לבד", המשיך. "למשל, בימים האחרונים עבר בקריאה ראשונה חוק הטבות מס לישובים מועדפים. אנחנו לא הצבענו בעד. סמוטריץ' התעקש ולא נתן להכניס פסיק אחד כדי לכלול יישובים חרדים, כמו ביתר ומודיעין עילית. הוא רצה רק ישובים שמזוהים עם המצביעים שלו, ותמרץ את הקריטריונים לפי הצרכים הפוליטיים שלו. הוא לא סופר אותנו".
חה"כ יעקב טסלר סיפר כי "הפעם היחידה שמשהו בכל זאת התחיל לזוז בחוק הגיוס, היתה בחודש כסלו תשפ"ה, כשבראשונה התנגדנו לחוק 'הרווחים הכלואים'. זה חוק שהיה חשוב לסמוטריץ' והוא נלחם עליו, והחלטנו שזו הזדמנות נאותה לדרוש לקבל את שלנו. לא התנגדנו לחוק התקציב שהיה מפיל את הממשלה, אלא לחוק שחשוב לסמוטריץ'. שיזיע קצת. אבל גם כאן, שוב, אי העמידה האחידה של כלל הנציגות החרדית אפשרה לחוק לעבור".
הנציגים הודו כי ההישגים האחרים של הממשלה אינם מספקים את הרחוב החרדי, שחש נרדף ומאוכזב. "כשאתה בא ומציג הישגים, כמו חוק הבוררות שעבדו עליו 20 שנה, שהמשמעות היא ששני יהודים שיש להם סכסוך ביניהם יכולים ללכת לבית דין רבני במקום לבית משפט, זה הישג ענק, אבל זה לא נוגע לנו ביום יום. אני לא יכול מחר בבוקר לעשות מזה כותרות ולצפות שזה ישנה את התחושה הקשה בשטח", חתם חה"כ טסלר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
