לשכת ראש הממשלה נתניהו כמרקחה הבוקר, בעקבות פרסום ההקלטות אמש של ממלא מקום ראש הסגל והדובר זיו אגמון בחדשות 12, בהן נשמע אגמון בהתבטאויות גזעניות קשות כלפי הציבור המזרחי - וגם נגד משפחת נתניהו, ההערכה היא שאגמון צפוי לסיים את תפקידו בלשכה בימים הקרובים.
אם אכן יסיים אגמון את תפקידו, נתניהו ייאלץ למנות בימים הקרובים ראש סגל חדש, לאחר שבמשך תקופה ארוכה התפקיד לא היה מאויש בקביעות, עקב מינוי של צחי ברוורמן לשגריר ישראל בלונדון ולאחר מכן הרחקתו מהלשכה בעקבות פרשת ״הפגישה הלילית״.
כמה שמות עלו לאחרונה כמועמדים אפשריים לתפקיד ראש הסגל, שמנהל בפועל את הלשכה החשובה במדינה: נבו כץ, שמשמש בשנים האחרונות כיועץ פוליטי של ראש הממשלה נתניהו, הוא הבולט ביניהם.
שם נוסף שצף בשבועות האחרונים הוא יו״ר פורום הבכירים עדו נורדן, מחבר הספר ״בעל הבית: סיפורו של שלטון הפקידים הישראלי״, שנחשב למעורב בענייני הלשכה בשבועות האחרונים.
עם זאת, נראה כאמור שהמועמד המוביל בשלב זה הוא כץ, כששמות נוספים בוודאי ייבחנו בימים הקרובים.
ככל שהדברים אכן נאמרו -
אני מגנה בשאט נפש את דבריו של זיו אגמון. הוא לא יכול להישאר בתפקידו עוד יום אחד. pic.twitter.com/SBITQXxTGy— אביחי בוארון (@AvichayBuaron) March 24, 2026
כך או כך, לשכת נתניהו צפויה לשנות את פניה מהקצה אל הקצה באחת מהתקופות המתוחות בתולדות המדינה, וכשברקע נמשכת כמובן המלחמה באיראן. עם חזרתו של יונתן אוריך ללשכה, הדחתו הצפויה של אגמון וכשלא ברור מה יעלה בגורלו של צחי ברוורמן - בלשכה החזקה במדינה נרשמות טלטלות קשות, דווקא בימים שהיא חייבת להיות איתנה מתמיד.
נזכיר כיא תמול נחשפו ההקלטות של ראש הלשכה אגמון, "לא טוב שפתחו את את מרוקו לתיירות ישראלית. עכשיו אנחנו יודעים מאיפה המרוקאים שלנו הגיעו. מאפריקה. בבון זה קוף". כך לפי פרסום של העיתונאי עמית סגל בחדשות 12.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו