"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ארה"ב בדרך לשגרירות קבע בירושלים - מבלי לוותר על הנכס בתל אביב

הממשלה צפויה לדון בתיקון ההסכם כך שהשגרירות תוקם בירושלים ללא החזרת מתחם השגרירות בתל אביב • במסגרת המהלך תוקצה לארה"ב קרקע במחנה אלנבי בחכירה ארוכת טווח ובדמי חכירה סמליים • המהלך מוצג כחלק מהמאמץ לחזק את ההכרה בירושלים כבירת ישראל

,עודכן
0השמעה
שגרירות ארה"ב בירושלים. צילום: אורן בן חקון

הממשלה צפויה לדון ביום שלישי הקרוב בתיקון להסכם בין ישראל לארצות הברית בנוגע להקמת שגרירות ארה"ב בירושלים, שבמסגרתו תוותר ישראל על תנאי מרכזי שנקבע בהסכם המקורי.

הפגנה בשגרירות ארה"ב (ארכיון) // משה בן שמחון

לפי ההסכם שנחתם בין המדינות, העברת השגרירות למתחם אלנבי בירושלים הייתה אמורה להתבצע בתמורה להעברת מתחם השגרירות הנוכחי ברחוב הירקון בתל אביב לידי ממשלת ישראל. כעת מבקשת הממשלה לשנות את ההסכם כך שהשגרירות תוקם בירושלים ללא קבלת הנכס בתל אביב.

במקביל, במסגרת ההסכם המעודכן, צפויה ישראל להקצות לארצות הברית שטח של כ-31 דונם במתחם מחנה אלנבי בירושלים, בחכירה ל-99 שנים בדמי חכירה סמליים של דולר אחד לשנה, לצורך הקמת מתקן קבע של השגרירות.

שגרירות ארה"ב בישראל,צילום: איי.אף.פיי

בדברי ההסבר להצעה נכתב כי "מסיבות שונות, מאז ועד היום ההסכם טרם מומש", וכי בעקבות החלטתה ההיסטורית של ממשלת ארצות הברית להעביר את השגרירות לירושלים, עלה הצורך לעדכן את ההסכם כך שהקצאת המתחם תיעשה ללא קשר לנכסים בתל אביב.

עוד נכתב כי חיזוק ההכרה הבינלאומית בירושלים כבירת ישראל והקמת נציגויות דיפלומטיות בעיר הם "יעד לאומי ומדיני ממדרגה ראשונה". לפי ההסבר, המהלך האמריקני מ-2018 יצר מומנטום בינלאומי בסוגיה, ולכן קיים אינטרס ישראלי לסייע להשלמת מעבר השגרירות והקמתה הקבועה.

אם תאושר ההצעה, יידרש בהמשך גם אישור מועצת מקרקעי ישראל לצורך הקצאת הקרקע והשלמת ההליך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר