"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אדלשטיין, כחלון ומילואימניקים: מגעים למפלגה חדשה בימין

היוזמה המתגבשת מאחורי הקלעים: מפלגת ימין שתציב אלטרנטיבה ימנית למפלגות הקואליציה הנוכחית, מבלי להיספר אוטומטית באף גוש • בסביבתו של כחלון מבהירים ל״היום״ גם כעת שההחלטה לחזור לחיים הציבוריים עוד לא התקבלה, וכי שר האוצר לשעבר ״מדבר עם כולם״

,עודכן
0השמעה
יולי אדלשטיין ומשה כחלון. המפלגה הימנית החדשה. צילום: אורן בן חקון

יוזמה להקמת מפלגת ימין חדשה נרקמת בימים אלו - כשהמובילים צפויים להיות כמה מהשמות החמים ביותר בשוק הפוליטי: ח״כ יולי אדלשטיין מהליכוד ושר האוצר לשעבר משה כחלון, לצד נציגים בולטים מארגוני המילואים וסגנית שר החוץ שרן השכל, שהחליטה לא לחזור לליכוד יחד עם גדעון סער.

ח"כ אדלשטיין: ""אעשה הכל שחוק הגיוס הבזוי לא יעבור בכנסת"// משען

המגעים להקמת מיזם חדש בימין הם כבר סוד גלוי במסדרונות הכנסת, מתוך הבנה שבין קולות מאוכזבי הקואליציה יש נתח רב שאינו מעוניין להצביע למפלגות הקיימות, וכי מבחינה אידאולוגית, מרבית העם התקרב לימין אחרי טבח שבעה באוקטובר. המטרה היא לייצר מפלגת ימין שתציב אלטרנטיבה ימנית למפלגות הקואליציה הנוכחית, מבלי להיספר אוטומטית באף גוש.

המגעים החשאיים החלו כבר לפני כמה חודשים, מתוך רצון לייצר ברית בין מאוכזבי נתניהו בימין - בין אם בקרב נבחרי הציבור שיעמידו את עצמם כאלטרנטיבה, ובין בקרב מצביעי הקואליציה מהציבור המשרת - שקידום חוק הפטור מגיוס היה מבחינתם קו שבר משמעותי.

שר האוצר לשעבר, משה כחלון,צילום: אורן בן חקון
שרן השכל. לא חזרה לליכוד עם סער,צילום: אורן בן חקון

זו גם הסיבה שארגוני המילואים מהווים חלק אינטגרלי מהמפלגה החדשה, מתוך כוונה להציב כהבטחת הבחירות המרכזית את חוק השירות השיווני לכולם.

שר האוצר לשעבר הפך לשם מבוקש במיוחד בקרב מפלגות מהימין ומהשמאל, כשהוא נתפס כ"גיים צ׳יינגר" היחיד מבין הפוליטיקאים שעדיין על הגדר. ראש הממשלה נתניהו היה רוצה לראות את כחלון שב לליכוד, ומנסה לשדל אותו להשתבץ באמצעות שיריון ברשימה - אך נראה שזה לא צפוי לקרות.

גם בגוש השינוי היו מי שניסו לגייס את כחלון לשורותיהם, ובראשם יו״ר כחול לבן בני גנץ, אך האפשרות הזו נפסלה לאחר שנבדקה בסקרים וזכתה לתוצאות מאכזבות.

ח"כ אדלשטיין בחומש. הרעיון של עזיבת הבית בליכוד נראה יותר ויותר בלתי נמנע,צילום: נעמה שטרן

כחלון מיעט להופיע פומבית ולהתבטא בענייני השעה מאז פרש מהחיים הציבוריים ב-2020, ברקע כתב האישום שהוגש נגדו בפרשת יונט. אחרי שענייניו המשפטים נפתרו - וכתב האישום נגדו צפוי להיגמר בהסדר טיעון ללא קלון, האפשרות שלו לשוב לפוליטיקה נפתחה מחדש.

"מדבר עם כולם"

בסביבתו של כחלון מבהירים ל״היום״ גם כעת שההחלטה לחזור לחיים הציבוריים עוד לא התקבלה, וכי שר האוצר לשעבר ״מדבר עם כולם״. עם זאת, היוזמה להקמת מפלגת הימין החדשה כבר לא בחיתוליה, ובימים אלו קורמת עור וגידים לקראת הבשלה.

מבחינת אדלשטיין, הפלרטוט עם עזיבת הליכוד נמשך גם כן חודשים ארוכים, וודאי מאז שהודח מראשות וועדת החוץ והביטחון על רקע הלעומתיות לנתניהו שגילה בסוגיית חוק הפטור. עם זאת, בתור מי שהיה אחד מבכירי המפלגה במשך שנים ואף נבחר למקום הראשון בפריימריז שלה בעבר, הרעיון של עזיבת הבית בליכוד נראה יותר ויותר בלתי נמנע.

ייתכן שלאדלשטיין גם לא תהיה ברירה: בליכוד משתעשעים לא פעם באפשרות להכריז על אדלשטיין כפורש, ולהדיח אותו מהמפלגה.

מילואימניקים. מהווים חלק אינטגרלי מהמפלגה החדשה,צילום: אילוסטרציה
ועדת חוץ וביטחון, בימים בהם אדלשטיין כיהן כיו"ר,צילום: אורן בן חקון

המשותף לכולם ברור: תחושת מיצוי מהמצב הקיים, והבנה שיש ציבור רחב במיוחד אחרי ה-7 באוקטובר שמחפש ימין אחר. ימין ציוני, ביטחוני, אבל כזה שלא פועל אוטומטית לפי קווי הגושים הישנים, ולא מתיישר לפי הנהגה אחת.

"המטרה שלנו לשלב דם חדש של ארגוני המילואים - יחד עם פוליטיקאים מנוסים מהליכוד, שלא ייתנו לנתניהו לערבב אותם", אומרים גורמים ביוזמה החדשה, "נציב אלטרנטיבה ציונית, ימנית על מלא, בקריאה נגד קואליציית המשתמטים ובעד שיוויון אמיתי בנטל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר