"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רק שיקבל את מבוקשו: המחיר שנתניהו מוכן שנשלם עבור החנינה

אין לי מושג מה חושב לעצמו טראמפ, ומה חושב נתניהו (שבוודאי מצוי בתיאום עם טראמפ בנושא), אבל ככה חנינה לא תגיע • אם מחיר הברית עם ארצות הברית הוא להיות שפוט וכפוף לגחמות של טראמפ, אזי איננו מדינה ריבונית עוד באמת • ממילא, גם דברי ההלל של טראמפ לנתניהו כוזבים ובטלים, כי אין בו גרם אחד של יושרה

,עודכן
0השמעה
טראמפ במתקפה חזיתית על הרצוג: צריך להתבייש שלא נתן חנינה לנתניהו, צילום: אורן בן חקון

איזה מתן חנינה הוא זה, אם אקדח אמריקני מכוון לראשך? אם כבר, טראמפ פוגע בסיכויי נתניהו לקבל חנינה.גם אם הרצוג יחליט לקבל את הבקשה- והוא לא יחליט כך - מיד יידרש בג״ץ לשאלה האם מדובר בהחלטה עניינית, או שמא בהחלטה שהיא תוצאה של לחץ, על גבול האיום, שהפעיל נשיא ארצות הברית, בתקופת מלחמה (שבה התלות הישראלית באמריקנים מוחלטת) על נשיא מדינת ישראל.

אין לי מושג מה חושב לעצמו טראמפ, ומה חושב נתניהו (שבוודאי מצוי בתיאום עם טראמפ בנושא), אבל ככה חנינה לא תגיע. ובעצם, אולי שניהם חושבים שהמערכות הישראליות הפנימיות כה פגיעות ומעורערות עד שניתן להתייחס לישראל בדיוק כפי שנוהגים בוונצואלה, גרינלנד וגם איראן.

טראמפ: "יש פה נשיא שמסרב לתת לו חנינה, הוא צריך להתבייש בעצמו" \\ רויטרס

אם מחיר הברית עם ארצות הברית הוא להיות שפוט וכפוף לגחמות של טראמפ, אזי איננו מדינה ריבונית עוד באמת; וממילא, אם כך, גם כל הישגינו הצבאיים אינם שלנו ושל ראש הממשלה, כי אם של טראמפ. ואם תשאלו את טראמפ זה גם בדיוק מה שהוא יאמר. למעשה, כבר אמר זאת על ״עם כלביא״. ותיכף ומיד גם יכריז על ״שאגת הארי״ כנצחון אישי שלו.

העובדה שנתניהו לא שם בקולו, באופן ברור, סוף להתערבות של טראמפ במשפטו מלמדת גם שהם מתואמים, וגם שנתניהו מוכן להחליש את ישראל ואת מעמדה העצמאי והריבוני עד לדרגת שפל משפילה שכזאת, ולו בלבד שייקבל את מבוקשו.

נתניהו וטראמפ בפגישה במאר א-לאגו,צילום: אי.פי

זה האיש: יד אחת פועלת לטובת האינטרס הישראלי הגיאו-פוליטי ומנהלת מערכה צבאית בכשרון, והיד השניה מחבלת בשיטתיות ומכרסמת בהחלטיות את חוסנה של המדינה ואת מעמדה, והכל, אך ורק משיקולים אישיים.

ומי שטוען שנתניהו אינו פועל בעניין החנינה ומעורבות טראמפ בנושא אך ורק מטעמים אגואיסטיים ומתוך התעלמות גמורה מההשלכות של הדבר על ישראל - משקר ביודעין; ואז, ממילא, גם דברי ההלל שלו לנתניהו כוזבים ובטלים, כי אין בו גרם אחד של יושרה.

ולגבי נתניהו: לא מדובשו ולא מעוקצו. כי עוקצו רעיל והרסני בהרבה ממתיקות הדבש שהוא מפיק מדי פעם. ע״ע: בדיוק הרגע הזה בזמן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

שי גולדן

בעל טור במגזין

שי גולדן הוא סופר, עיתונאי ומגיש טלוויזיה. מבין במספר דברים, ומשתדל להתבטא רק בנוגע אליהם

כדאילהכיר