"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פורסם לראשונה ב"היום"

הממשלה אישרה: הצו של סמוטריץ' יעלה להצבעה - והקואליציה חלוקה

הממשלה אישרה את הצו להעלאת הפטור ממע"מ להזמנות מחו"ל - אך מחר יעלה להצבעה בכנסת ולא ברור אם יעבור • יו"ר ועדת הכספים קרא לחברי הקואליציה להתנגד: "החלטה להריסת העסקים הקטנים לטובת פלטפורמות מסין" • שני שרים הביעו התנגדות בהצבעת הממשלה, וגם האופוזיציה צפויה להתנגד

,עודכן
0השמעה
שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. צילום: אורן בן חקון

הממשלה אישרה היום (ראשון) את צו שר האוצר בצלאל סמוטריץ',שפורסם לראשונה ב"היום", להעלאת הפטור ממע"מ להזמנות מחו"ל. הצו, שיעלה את תקרת הפטור ממס על ייבוא אישי עד 150 דולר, צפוי לעלות מחר להצבעה בכנסת - כאשר לא ברור אם יצליח להשיג רוב.

השר סמוטריץ' מסר לאחר האישור: "הממשלה עשתה היום צעד נוסף שמוכיח שיכול להיות כאן זול. האישור לצו נותן לו גיבוי ומחזק את המהלך. כבר כעת ניתן לראות את ההשפעה: יותר רכישות, יותר תחרות ובמחירים נמוכים יותר".

אף על פי שהצו נכנס לתוקףבחודש דצמבר האחרון, בצעד חריג החליטו כלל חברי ועדת הכספים להעביר את הנושא להצבעה במליאה, שם שר האוצר עשוי לספוג מפלה -בעיקר מחברי הליכוד שמתנגדים למהלך.

השרים ברקת ודיכטר הצביעו נגד העלאת הפטור בהחלטת הממשלה. זאת לאחר שהשר ברקת אף הגיע לדיון בוועדת הכספים שנערך לפני כחודש והביע את מחאתו.

עתה, יו"ר ועדת הכספים מילביצקי קורא לחבריי הקואליציה להצביע נגד העלאת הפטור במליאה בניגוד לעמדת הממשלה: "החלטה להריסת העסקים הקטנים לטובת הפלטפורמות מסין".

קורא לחבריי בקואליציה שלא לתמוך מחר במליאה בהריסת העסקים הקטנים לטובת הפלטפורמות מסין.

— חנוך מילביצקי - Hanoch Milwidsky (@hanochmilwidsky)February 22, 2026

ח"כ אלי דללאמר בשבוע שעבר ל"היום": "נראה ששר האוצר השלים עם המפלה והוא כעת מתמקד ברפורמת החלב".

לפי בדיקת "היום", חברי האופוזיציה יצביעו גם הם נגד הוראות הצו של סמוטריץ' - במידה ויראו שגם בליכוד "הולכים על הראש של שר האוצר", כך לפי גורם באופוזיציה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר