בנט, נתניהו, גנץ ובן גביר. צילום: גדעון מרקוביץ, אורן בן חקון

בנט רמז לממשלת אחדות - וחטף מהשותפים: "אין ולא תהיה אחדות עם כהניסטים"

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט התייחס בכנס פעילים באפרת כי אינו מחרים ישיבה עם בן גביר וסמוטריץ' • חבריו לאופוזיציה תקפו את בנט על אמירתו שלא פוסל לשבת עם סמוטריץ ואינו מחרים את בן גביר: "לא ניתן יד לממשלה עם האחראים למחדל השבעה באוקטובר, לפילוג, ולהרס השיטתי של שלטון החוק"

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט התייחס בכנס פעילים באפרת אתמול (רביעי) לממשלה עתידית ואמר כי אינו מחרים את בן גביר ואת סמוטריץ'.

בנט חשף גם פרטים מאחורי הקלעים של הקמת ממשלתו, וטען כי פנה הן לליכוד והן לסמוטריץ' במטרה להקים קואליציה רחבה יותר. לדבריו, אילו סמוטריץ' היה מצטרף - לא היה צורך להישען על מפלגה ערבית. הוא טען כי ההחלטה שלא להצטרף נבעה משיקולים פוליטיים, וקרא לשבור את דפוסי ההחרמה בין המחנות לאחר הבחירות הבאות.

חבריו לאופוזיציה תקפו את בנט על אמירתו שלא פוסל לשבת עם סמוטריץ ואינו מחרים את בן גביר.

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד: "רק יש עתיד גדולה וחזקה תמנע ממשלה עם בן גביר והחרדים".

יו"ר הדמוקרטים, האלוף (במיל), יאיר גולן הגיב גם הוא: "נפתלי, ישראל צריכה תיקון".

גדי איזנקוט הגיב גם הוא: "כל מי שנשא בתפקיד בשבעה באוקטובר, בהם חברי הקבינט ובראשם ראש הממשלה נתניהו - לא ראוי, לא כשיר ואסור שיכהן בתפקידים ציבוריים".

ח"כ יוראי להב הרצנו (יש עתיד) תוקף את בנט בהקלטות שהתפרסמו ואת אמירותיו להקמת ממשלת אחדות ועל כך שהוא לא מחרים את בן גביר: "אין ולא תהיה אחדות עם תומכי שריפת משפחות, פורצים לבסיסי צה״ל, מובילי מצעדי בהמות. אין ולא תהיה אחדות עם כהניסטים, גזענים והומופובים. רוב עם ישראל רוצה אחדות, וגם אני. אבל בלי גבולות ברורים זו סיסמה חלולה.
נרמול הקיצוניות בשם ה"ביחד" הוא לא פיוס אלא אובדן המצפן המוסרי. האחדות מתחילה רק במקום שבו האלימות והגזענות נגמרות - ולא סנטימטר אחד לפני".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...