"נשנה את העליון מהיסוד": לוין ממשיך לתקוף את בית המשפט
שר המשפטים אמר במהלך כנס של קבוצת "בשבע" כי בכוונתו להמשיך לקדם שינוי יסודי במערכת ובוועדה למינוי שופטים • "לא אתפשר על מינויים שלא משקפים את הציבור"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
שר המשפטיםיריב לויןאמר היום בכנס ירושלים שלקבוצת "בשבע"כי בכוונתו להמשיך ולקדם שינוי יסודי במערכת המשפט, ובראשו בית המשפט העליוןוהוועדה לבחירת שופטים.
לדבריו, העלאת הרפורמה המשפטית בינואר 2023 נועדה “לקרוע את המסכות” ולחשוף בפני הציבור את הצורך בתיקון עומק במערכת. לוין טען כי עצם הצגת התוכנית הובילה לשיח ציבורי רחב ולחשיפת כשלים שהיו, לדבריו, מוסתרים במשך שנים.
השר ציין כי במסגרת המאבק כבר מונו קרוב למאה שופטים חדשים, שלדבריו לא קיבלו בעבר הזדמנות אמיתית להתמנות. "זה תהליך, ואני נחוש ולא אוותר עד שנשלים אותו", אמר.
בהתייחס להרכב הוועדה לבחירת שופטים, מתח לוין ביקורת על השיטה הקיימת וטען כי היא יוצרת מצב שבו תוצאות הבחירות אינן משפיעות בפועל על זהות המתמנים. הוא הדגיש כי לא יסכים לכפיית מינויים וכי יפעל להשגת הסכמות רחבות.
לוין התייחס גם לאפשרות שבית המשפט העליון יתערב ויורה על כינוס הוועדה בניגוד לעמדתו, ואמר כי ימשיך להיאבק על שינוי המצב. "מי שחושב שבכוח הדברים ילכו - טועה. אנחנו לא נוותר”, הצהיר.
עוד הוסיף כי יש צורך בגיוון רחב יותר בתפיסות העולם של שופטי העליון, וציין כי בכוונתו לפעול למינוי שופטים שמרנים. לדבריו, ניצחון בבחירות יאפשר לקדם שינוי מבני עמוק: "אני לא אתפשר ולא אסכים למצב שבו יכפו מינויים שאינם משקפים את הציבור. אנחנו נעשה כאן צדק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)