לא רק הרב הראשי בסביון: המחלוקת בין דרעי לגפני עמוקה הרבה יותר

לאחר שהרב אורי סדן זכה במינוי, בש"ס ובדגל התורה החליפו מהלומות מילוליות: "מפעל הג'ובים שלכם - נחל כישלון חרוץ" • גורמים פוליטיים: "דגל התורה עשויה לחבור לאגודת ישראל במהלכים נגד הממשלה"

יו"ר ש"ס אריה דרעי ויו"ר דגל התורה משה גפני. צילום: אורן בן חקון

העימות הערב (רביעי) בין ש"ס לדגל התורה סביב הבחירות לתפקיד הרב הראשי בסביון, מסתירות מחלוקת עמוקה הרבה יותר שעשויה אף להשליך על גורל הקואליציה. 

הרב אורי סדן, רב קהילת עוז והדר בפתח תקווה ששירת מאות ימי מילואים במלחמה, זכה בתפקיד. בדגל התורה הוציאו הודעה חריפה במסגרתה האשימו את ש״ס שלא שיתפה פעולה והעמידה ביחד איתם מועמד אחד, לכן נבחר רב דתי לאומי מארגון רבני צוהר שלפי ההודעה דרכו הרבנית אינה מספקת.

בש"ס הגיבו בחריפות להודעה של דגל התורה וטענו כי סגל עוסקת רק בגובים בזמן שש"ס נאבקת על עולם התורה. בדגל התורה השיבו: "סירבתם לאחד כוחות וטענתם שהמועמד שלכם ינצח. מפעל הג'ובים שלכם - נחל כישלון חרוץ".

מאחורי הקלעים, גורמים פוליטיים אמרו ל"היום" כי המתיחות עולה בעקבות הערכה שדגל התורה עשויה לחבור לאגודת ישראל במהלכים נגד הממשלה הנוכחית, בעוד שש"ס רואה את עצמה מחויבת לגוש הימין חרדים. חשוב להוסיף שאם בדגל התורה יחליטו להתנגד לחוק הגיוס, הוא לא יוכל לזכות לרוב. 

הסכמה בין סמוטריץ' לליברמן

יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן, הגיב למינוי: "ברגעים של משבר על רקע הפיצוץ במו”מ בין ארה”ב לאיראן, המתיחות בעזה, תקציב ההשתמטות ועוד, אנחנו עדים לחילופי מהלומות קשים בין דרעי לגפני, על הנושא הכי “קריטי” לעתיד עם ישראל: בחירת רב היישוב סביון. ובהצלחה לרב החדש - הרב אורי סדן, רב ציוני ששירת בצה”ל. כן ירבו".

גם יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' הביע שביעות רצון: "אני מברך את רב המועצה המקומית סביון הנבחר הרב אורי סדן שליט״א. בתי המדרש של הציונות הדתית מגדלים תלמידי חכמים אדירים שמשלבים ספרא וסייפא, מעורבים עם הבריות ומביאים את תורת ארץ ישראל לכל מרחבי העשיה. נמשיך להרים את קרן עולם התורה הציוני דתי ולהעמיק את השפעתו עבור עם ישראל כולו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר