ברוב של 62 תומכים מול 55 מתנגדים: חוק התקציב עבר בקריאה ראשונה על תקציב המדינה זאת לאחר שדגל התורה תתמוך בחוק התקציב בקריאה ראשונה ותעמוד על כך שחוק הגיוס יושלם בטרם הבאת חוק התקציב לקריאה שנייה ושלישית.
פגישה אצל יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ ביסמוט, התקיימה הערב (רביעי) בנושא חוק הפטור מגיוס. הפגישה נגמרה ברוח טובה, נסגר שיקבעו עכשיו פגישות אינטנסיביות לנסות לגבש נוסח עם תיקונים ושינויים למצוא את עמק השווה. משנגמרה הפגישה המתינו להכרעת הרב לנדו בשאלת ההצבעה על תקציב 2026 בקריאה ראשונה.
"הסיבה שהתקציב לא עולה היום להצבעה היא שהחרדים הבינו שחוק ההשתמטות לא יעבור. אנחנו לא ניתן לו לעבור. ההונאה לא הצליחה"
ההחלטה מגיעה על רקע המתיחות הגדולה בקואליציה, סביב דרישתם של החרדים לאשר את חוק הפטור מגיוס כתנאי לתמיכה בתקציב המדינה. מוקדם יותר השבוע דחתה הקואליציה את ההצבעה שתוכננה בכנסת, לאחר שהחרדים סירבו לתמוך בו ללא הנחייה מפורשת של ההנהגה החרדית.
בעקבות הדחייה באופן חד צדדי, התכנסה סיעת הציונות הדתית לדיון דחוף והביעה "תמיהה" לנוכח מה שהגדירה כאי עמידה בהסכמים. שר האוצר סמוטריץ' אמר בשיחה עם ראש הממשלה נתניהו כי אם אין כוונה לקדם את התקציב, עדיף לפזר את הכנסת וללכת לבחירות.
מקור בכיר באגודת ישראל אמר ל"היום" כי הסיבה לדחיית ההצבעה על התקציב היא כי דגל התורה מבינים שאין חוק פטור מגיוס באמת, וכי הם שוקלים להצביע נגד. ביהדות התורה מסרו ל"היום": "שום דבר לא סגור. רה"מ באירוע, רוצים לראות שחוק הפטור מגיוס נעול".
עוד נמסר מגורם שבקיא בפרטים ל"היום" כי: "הפגישה של החרדים עם יועמשית ועחו״ב: זה עוד לא הלחץ. זה מה הם מוכנים להתפשר הלחץ יבוא אח״כ, כך אמר להיום גורן שבקיא בפרטים".
לדבריו הסיעות החרדיות לא ממש היו מוכנים להסביר על מה הם מוכנים להתפשר, הכל נשאר מעורפל. הפגישה התקיימה היום בסמוך להודעות הסיעות החרדיות לפיהם הם יצביעו בעד העברת חוק התקציב בקריאה ראשונה.
יור האופוזיציה לפיד מסר בתגובה: "מה שקורה עכשיו בחדרים האחוריים של ועדת חוץ וביטחון הוא פשוט מופרע לחלוטין. עסקנים חרדיים הקימו לעצמם ועדת חוץ וביטחון אלטרנטיבית וביחד עם ביסמוט ואופיר כץ יושבים ומפעילים לחץ כבד על יועמשית הועדה בשביל לדחוק בה להעביר שינויים שירצו את המפלגות החרדיות. זהו סחר-מכר על ביטחון מדינת ישראל בעידודו של נתניהו".
חברי סיעת "יש עתיד" מתפרצים לדיון על חוק הגיוס בלשכת ביסמוט//ללא קרדיט
יו״ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח״כ בועז ביסמוט, פרסם ברשת החברתית X כי זימן את קצין הכנסת בעקבות מה שהגדיר כהתפרצות אלימה וכוחנית של חברי כנסת מהאופוזיציה ללשכתו בזמן שהתקיים הדיון על חוק הגיוס.
לדברי ביסמוט, במהלך האירוע התנהלו חברי הכנסת “בבריונות ובוולגריות”, וביצעו, לטענתו, ניסיונות חמורים לצילום מסמכים בוועדה בניגוד לנהלים. “קו אדום נחצה”, מסר, והוסיף כי מדובר בניסיון להפוך מוסד ריבוני ל“שטח הפקר”. עוד טען יו״ר הוועדה כי “אותם גורמים שהזהירו בעבר מפני ‘הימין שיעלה על הכנסת’ הם אלה שמתנהלים היום באלימות ובכוחנות”.
ביסמוט הודיע כי האירוע יטופל “במלוא החומרה”, לרבות פנייה לוועדת האתיקה של הכנסת ובחינת כלל הסנקציות והעונשים האפשריים.
רה"מ בנימין נתניהו בדרכו להצבעה על התקציב//בני דקל
גנץ במליאת הכנסת לפני ההצבעה על תקציב המדינה: ״נצביע על תקציב שמטרתו לשמור על הקואליציה ולא לשמור על כלכלת ישראל וביטחונה״, עוד הוסיף, ״אנחנו ראויים לממשלה שלא תחלק רזרבות מתחת לשולחן אלא תשים על השולחן את סדרי העדיפויות הלאומיים הנכונים״
ראש האופוזיציה יאיר לפיד לפני ההצבעה על תקציב המדינה בקריאה ראשונה: "הצעת התקציב אומרת לציבור היצרני והעובד במדינת ישראל, למשלמי המיסים, למשרתי המילואים, למעמד הביניים: גבירותי ורבותי, אתם פרייארים. זו הפעם האחרונה שזה קורה. בממשלה הבאה אנחנו לא נחכה דקה. לא נגיד "זה תהליך הדרגתי", לא נגיד, "צריך לעשות את זה בשלבים".
לטענת לפיד, "אנחנו כבר לא שואלים "איפה הכסף". אנחנו יודעים איפה הכסף, ואנחנו נחזיר לכם אותו. נחזיר אותו לחינוך של הילדים שלכם, ולהורדת מיסים, ולבתי חולים, ולאנשי המילואים, ולעסקים קטנים. זה התקציב האחרון של המושחתים והמשתמטים והמקורבים והרקובים. בתקציב הם יגלו שאנחנו גמרנו להיות פרייארים".
מפלגת ישראל ביתנו בתגובה לתקציב של ממשלת ה-7/10: "התקציב של ממשלת ה-7 באוקטובר לא לטובת אזרחי ישראל - הוא לטובת חמאס. עשרות מיליונים לשיקום עזה, אלפי משאיות על חשבון משלם המסים. ממשלת ה-7 באוקטובר מימנה את חמאס וממשיכה לממן את חמאס".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו