ראשי מפלגות האופוזיציה לפיד, גולן, ליברמן וגנץ (ארכיון). צילום: יונתן זינדל/ פלאש90

"ניסיון ציני להקים ועדה פוליטית": האופוזיציה תחרים את דיון ועדת החוקה

לדברי ראשי הסיעות, רק ועדת חקירה ממלכתית תוכל להגיע לחקר האמת, לספק תשובות לשאלות הקשות ולמנוע את האסון הבא • מועצת אוקטובר בירכה על החלטת האופוזיציה להחרים את הדיון, והגדירה את המהלך כ"צעד מוסרי, ערכי ומתבקש"

יושבי ראש סיעות האופוזיציה הודיעו כי לא ישתתפו בדיוני ועדת החוקה בכנסת, שצפויים לעסוק בקידום חוק להקמת ועדת בדיקה לאירועי 7 באוקטובר. בהודעה משותפת מסרו כי לא ישתפו פעולה עם "ניסיון ציני להקים ועדה פוליטית", שלדבריהם נועדה להסיר אחריות מהממשלה ומראש הממשלה בנימין נתניהו על כישלון השבעה באוקטובר.

נתניהו על הקמת ועדת חקירה ממלכתית%3A "חלק עצום של העם לא יקבת הרכב הבודקים שאתם מציעים" %2F%2F ערוץ הכנסת

לדברי ראשי הסיעות, רק ועדת חקירה ממלכתית תוכל להגיע לחקר האמת, לספק תשובות לשאלות הקשות ולמנוע את האסון הבא.

בתגובה, בירכה מועצת אוקטובר על החלטת האופוזיציה להיענות לבקשת משפחות הנרצחים והחטופים ולהחרים את הדיון, והגדירה את המהלך כ"צעד מוסרי, ערכי ומתבקש". עם זאת הדגישה המועצה כי אין מדובר במאבק פוליטי בין אופוזיציה לקואליציה, אלא במאבק אזרחי רחב: "מאבק של משפחות מול שלטון שמפחד להיחקר, ושל אזרחים מול הנהגה שמנסה לקבוע מי יחקר אותה, על מה ואיך".

מועצת אוקטובר במסיבת עיתונאים (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

במועצה פנו ישירות ליו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן, וקראו לו לבטל את הדיון הצפוי: "עדיין לא מאוחר לעצור את ועדת הטיוח ולהפסיק להיות הכלי שבאמצעותו הממשלה בורחת מאחריות".

לדבריהם, ועדת חקירה ממלכתית אינה איום אלא חובה של המדינה כלפי הנרצחים, החטופים, הלוחמים והדורות הבאים. "ההיסטוריה לא תבחן נאומים ופרשנויות משפטיות", נמסר, "אלא תשאל שאלה אחת פשוטה: מי דרש אמת - ומי ניסה לקבור אותה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...