"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
קרב ענקים

אחרי תרגיל "הפילוג": הושגו הסכמות באגודת ישראל

הושגה הסכמה במועצת של אגודת ישראל: לא תפורסם החלטה מהמועצת שהתכנסה שבוע שעבר, אלא מכינוס מלפני שש שנים • מוקדם יותר, בכיר באגודת ישראל אמר כי חסידות גור רוצים להוציא את ההחלטה כבר הלילה • בחסידות בעלזא התנגדו

,עודכן
0השמעה
חברי המועצת של אגודת ישראל האדמו"ר מצאנז והאדמו"ר ממודז'יץ הגיעו למעונו של הרב לנדו בבני ברק שם נמצא גם הרב הירש, להתייעצות ושיחה בנושא חוק הפטור מגיוס. צילום: שוקי לרר

הושגו הסכמות לפיהן ההחלטה העדכנית של מועצת גדולי התורה לא תפורסם בשלב זה, אלא רק לאחר סיום הדיונים בוועדת חוץ וביטחון.במקומה, יפורסם נוסח החלטה של המועצת מלפני כשש שנים, העוסק בהתנגדות להטלת סנקציות על עולם התורה; מהלך המאפשר לשמור על חזית אחידה ומונע פגיעה בכבודם של האדמו"רים מבעלזא ומגור.

ריקוד ספונטני של השר הרב יצחק גולדקנופף בכניסה למטה המכרזי של אגודת ישראל

מוקדם יותר, בכיר באגודת ישראל אמר כי חסידות גור רוצים להוציא החלטה כבר הלילה נגד חוק הפטור מגיוס כפי שמובא לחקיקה בכנסת. בחסידות בעלזא התנגדו בחריפות. נציין כי אם ההחלטה יוצאת נגד דעת האדמור מבעלזא - המשמעות היא שהחסידות חוברת כבר בקרוב לדגל התורה.

נציין כי חסידות גור דוחפת לפרסום מיידי של החלטות מועצת גדולי התורה, בניגוד לעמדת האדמו"ר מבעלזא המבקש להמתין. המתיחות מגיעה על רקע מינוי ח"כ אייכלר לסגן שר התקשורת, מהלך שהוביל את חסידי גור לחוש משוחררים מהמחויבות לתיאום עם בעלזא, בעוד בחסידות מתעקשים כי על המועצת להמשיך ולכבד את דעת האדמו"ר כפי שהיה נהוג עד כה וללא קשר לזירה הפוליטית.

התנגדות מצד סיעת דגל התורה וחלק מהח"כים של אגודת ישראל,צילום: אורן בן חקון

תזכורת: ברקע הדברים עומד המשבר החריף שפרץ לפני כחצי שנה סביב חוק הגיוס, אז הודיעו דגל התורה ואגודת ישראל על פרישה מהקואליציה בעקבות מכתב חריג של מרן הגר"ד לנדו, שבו קבע כי הממשלה אינה עומדת בהתחייבויותיה ופוגעת בלומדי התורה. בהמשך חזרו המפלגות לקואליציה באופן חלקי, אך המחלוקות הפנימיות נותרו בעינן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר