נתניהו ביום העדות ה-21 (ארכיון). צילום: יאיר שגיא

נתניהו צריך להיחקר בפרשת קטארגייט? זה מה שהישראלים חושבים

מחצית מהישראלים סבורים כי יש לחקור את ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי לבחון את מעורבותו בפרשה • רוב הציבור, 61%, מגדיר את פרשת קטארגייט כפרשה חמורה או חמורה מאוד • במקביל, 61% מהישראלים מעידים כי אינם סומכים על הממשלה, על רקע משבר אמון מתמשך בהנהגה

[object Object]

רוב הציבור בישראל רואה בפרשת "קטארגייט" פרשה חמורה, ומחצית מהישראלים סבורים כי יש לחקור את ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי לבחון את מעורבותו האישית בפרשה. כך עולה ממדד החברה הישראלית לחודש ינואר 2026 של המכון למדיניות העם היהודי (JPPI).

סמוטריץ' על פרשת קטארגייט: "מזועזע, גם אם נתניהו לא ידע זו בעיה" // ועדת החינוך הלאומית

על פי ממצאי הסקר, 61% מהציבור מגדירים את "קטארגייט" כפרשה חמורה או חמורה מאוד. מתוכם, 44% סבורים כי מדובר בפרשה חמורה מאוד, ייתכן אף יותר מכפי שידוע לציבור בשלב זה, ו-17% נוספים מעריכים כי מדובר בפרשה חמורה, גם אם קיימת הגזמה מסוימת בתיאורה. מנגד, 17% מגדירים את הפרשה כמטרידה אך לא חמורה במיוחד, ו-13% סבורים כי אין מדובר בפרשה כלל.

בפילוח לפי השתייכות פוליטית ניכרים פערים בולטים בתפיסת חומרת הפרשה. בקרב מצביעי השמאל והמרכז קיים קונצנזוס רחב שלפיו מדובר בפרשה חמורה, בעוד שבקרב המזדהים עם הימין - רוב המשיבים סבורים כי אינה חמורה במיוחד או שאינה פרשה כלל. עם זאת, גם בתוך גוש הימין קיימים פערים: 59% ממצביעי הציונות הדתית רואים ב"קטארגייט" פרשה חמורה, לעומת 26% בלבד ממצביעי הליכוד.

גם בתוך גוש הימין קיימים פערים בתפיסת חומרת הפרשה. נתניהו וסמוטריץ', צילום: יונתן זינדל/פלאש90

בשאלת האחריות האישית של ראש הממשלה, 47% מהציבור סבורים כי יש לחקור את נתניהו כדי לבחון את מעורבותו בפרשה, שנקשרה ליועציו הקרובים. מנגד, 31% השיבו כי אין כל סיבה לפתוח בחקירה כזו, ו-11% סברו כי ייתכן שקיימת מעורבות, אך לנוכח המצב הפוליטי והחברתי עדיף להימנע מחקירה נוספת. 11% נוספים השיבו כי אינם יודעים.

הנתונים משתלבים בתמונה רחבה יותר של משבר אמון מתמשך בהנהגה. מדד ינואר 2026 מצביע על כך ש-61% מהישראלים אינם סומכים על הממשלה, לעומת 38% בלבד שמביעים בה אמון. במכון מציינים כי בהשוואה לשנתיים האחרונות נרשמה עלייה קלה בלבד ברמת האמון, אך לא כזו שמשנה את התמונה הכללית של רוב ציבורי שאינו נותן אמון בממשלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו