"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
זו הסיבה החריגה שבגללה בן גביר מבקש לפסול את שופטת ביהמ"ש
בבקשה נטען לחשש למשוא פנים, בעקבות אירוע פומבי שבו בן זוגה של השופטת דפנה ברק-ארז השמיע אמירה פוגענית כלפי בן גביר בבית כנסת בתל אביב • ההכרעה צפויה להשפיע על המשך הדיון המשפטי
לוקח קרדיט לא לו. בן גביר בדיון בחוק עונש מוות למחבלים בוועדה לביטחון לאומי . צילום: ללא

זו הסיבה החריגה שבגללה בן גביר מבקש לפסול את שופטת ביהמ"ש

בבקשה נטען לחשש למשוא פנים, בעקבות אירוע פומבי שבו בן זוגה של השופטת דפנה ברק-ארז השמיע אמירה פוגענית כלפי בן גביר בבית כנסת בתל אביב • ההכרעה צפויה להשפיע על המשך הדיון המשפטי

איציק סבן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

השר לביטחון לאומי, ח״כ איתמר בן גביר, הגיש בקשה לפסילתה של השופטת דפנה ברק-ארז מההרכב בבית המשפט העליון הדן בעתירות הנוגעות לכהונתו. הבקשה הוגשה במסגרת הדיונים בבג״ץ העוסקים בשאלת המשך כהונתו של השר.

בן גביר בתראבין%3A "מי שלא נורמטיבי אנחנו נכסח אותו"

לטענת בן גביר, קיים חשש ממשי למשוא פנים ולפגיעה במראית פני הצדק, באופן שאינו מאפשר קיום דיון שיפוטי ניטרלי. בבקשה נטען כי בנסיבות שנוצרו לא ניתן להבטיח הליך הוגן בעתירות בעלות רגישות ציבורית ומשטרית.

מה עומד בבסיס בקשת הפסילה?

הבקשה מתבססת על אירוע פומבי שאירע בראש השנה בבית כנסת בתל אביב. על פי הנטען, במהלך האירוע נשמעה אמירה פוגענית כלפי השר בן גביר מצד בן זוגה של השופטת, ולאחר מכן נרשמה יציאה מופגנת של השר מבית הכנסת, לעיני מתפללים רבים.

בן גביר, נתניהו והיועמ"שית, צילום: מעיין טואף/לע"מ, אורן בן חקון

לשיטת השר, מדובר בביטוי של איבה אישית ופוליטית כלפיו וכלפי מפלגתו. נטען כי התנהלות זו מקימה קושי ממשי לכך שהשופטת תדון בעתירות בעניינו מבלי שקיים חשש להשפעה חיצונית על שיקול הדעת השיפוטי.

בנסיבות אלה מבוקשת פסילתה של השופטת מההרכב הדן בעתירות, זאת, לטענת המבקש, לשם שמירה על אמון הציבור במערכת המשפט ולהבטחת הליך הוגן ונטול משוא פנים.

כזכור, בשבוע שעברהיועמ"שית גליבהרב-מיארה הגישה לבית המשפט העליון עתירות המבקשותלהעביר את השר איתמר בן גביר, מתפקידו ואמרה:" "בן גביר מנצל לרעה את תפקידו - נדרש צו על תנאי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...