"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ביסמוט שוב משקר": גנץ מגיב לנתוני חוק הגיוס של הקואליציה

יו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ בועז ביסמוט פרסם את "פערי היעדים", לדבריו, לחוק הגיוס שהוא מציע לבין החוק שעליו הסכימו באופוזיציה • "זה לא 'חוק גנץ', זה חוק גישור שהסכמתי להעביר בממשלה הקודמת בתנאי שמקדמים את מתווה השירות הישראלי", כתב יו"ר כחול לבן

,עודכן
0השמעה
מתווה החוק הגיוס של ח"כ בועז ביסמוט. צילום: אורן בן חקון

יו"ר ועדת חוץ וביטחוןח"כ בועז ביסמוטפרסם הבוקר (ראשון), את "פערי היעדים", לדבריו,לחוק הגיוס שהוא מציעלבין החוק שעליו הסכימו יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן ויו"ר כחול לבן בני גנץ.

הנתונים של ביסמוט על הפעם בין חוק הגיוס שלו לבין מה שהסכימו עליו באופוזיציה,צילום: ללא

לפי הנתונים שפרסם ביסמוט בהצעת החוק של ליברמן-גנץ, יעד הגיוס השנתי עומד על כ־1,566-2,131 בני ישיבות בכל מחזור, בעוד שמתווה הקואליציה מתכנן להגיע ליעדים גבוהים בהרבה: 6,840-8,500 מגויסים, כשהמחזור החמישי מתבסס על 50% ממחזור הגיוס החרדי.

יו"ר ועדת חו"ב, בועז ביסמוט, בדיון על חוק הגיוס: "אם לא הייתי מאמין בחוק לא הייתי כאן"

גם סוגי השירות המותרים שונים לפי ביסמוט: הצעת החוק מאפשרת שירות אזרחי במגוון תחומים - חינוך, רווחה, הגנת הסביבה וקהילה - בעוד שמתווה הקואליציה מגביל את השירות לגופים ביטחוניים בלבד, כגון משטרה, שב״ס, שב״כ ומוסד. מכסת השירות האזרחי בהצעת החוק עומדת על כ־25% מיעד הגיוס השנתי, לעומת 10% בלבד במתווה הקואליציה.

הפרסום של ביסמוט בנושא חוק הגיוס,צילום: ללא

לוחות הזמנים של ביסמוט מציגים פער נוסף: בעוד הצעת החוק של ליברמן-גנץ שואפת להגיע ליעד של כ־8,000 מגויסים בתוך שנה וחצי, מתווה הקואליציה מעריך כי יעד דומה יושג רק בעוד 10 שנה, בשנת 2035.

יו"ר ועדת חו"ב, בועז ביסמוט: "הוועדה הזו לא תהיה במה לנאומים פוליטיים" // ערוץ הכנסת

יו"ר כחול לבן בני גנץ הגיב וכתב: ״‏ביסמוט שוב משקר. גם לחברי ועדת החוץ והביטחון, וחמור מכך - הוא מנסה לשקר לאזרחי ישראל. ‏זה לא 'חוק גנץ', זה חוק גישור שהסכמתי להעביר בממשלה הקודמת בתנאי שמקדמים את מתווה השירות הישראלי, שהיה מביא לגיוס אמיתי, ולא לישראבלוף שביסמוט והקואליציה המופקרת הזאת מקדמת״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר