"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרסום ראשון: פרקליט הצמרת שייצג את עובדי גל"צ נגד הממשלה - והקשר לנתניהו

עובדי גל"צ מתכוונים לעתור לבג"ץ אם ההחלטה על סגירת התחנה תעבור בממשלה • בן צור שימש כבא כוחו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בתיק 4000 עד שפרש מניהול מהתיק

,עודכן
0השמעה
גלי צה"ל. צילום: גדעון מרקוביץ

עורך הדין, בעז בן צור, ששימש כבא כוחו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בתיק 4000 ופרש מתפקידו לפני כשנתיים, נשכר לייצג את עובדי גל"צ נגד ההצעה של שר הבטחון לסגור את תחנת גל"צ לאחר 75 שנות שידור. בן צור נחשב לעו״ד בולט שמייצג בתיקי דגל. לאחרונה אף ייצג את שר הביטחון לשעבר יואב גלנט בהליך שהוא מנהל נגד הדחתו מסיעת הליכוד.

אם הצעתו של שר הבטחון תעבור בהחלטת הממשלה, עובדי גל"צ מתכוונים לעתור לבג"ץ, ולשם כך שכרו את שירותי בן צור, לייצגם בבית המשפט העליון נגד ההחלטה.

עו"ד בן-צור,צילום: יונתן זינדל / פלאש 90

ועד עובדי גל"צ מסר בתגובה: "ההצעה לסגור את התחנה איננה בסמכות הממשלה. היא התקבלה בהליך לקוי ובלתי תקין הפוגע בזכויות יסוד, ומתבססת על שיקולים לא מקצועיים ואף פוליטיים ואף מנוגדת לעמדות שהציגו אנשי הייעוץ המשפטי של המדינה עצמה. אנחנו ניאבק בהצעה בכל הדרכים החוקיות העומדות לרשותנו".

עד כה, הופנו אל שר הביטחון שלושה מכתבים שונים המאיימים לעתור לבג"ץ אם תעבור בממשלה ההחלטה על סגירת גלי צה"ל.

המכתב הראשון נשלח בשם ארגון העיתונאים, באמצעות עוה"ד אמיר בשה ולירון בק. המכתב השני נשלח על ידי עמותת "הצלחה" ועו"ד אלעד מן אליו הצטרפו משה שפירא, אביו של גיבור ישראל ענר שפירא ז"ל, שהציל רבים באירוע מיגונית המוות ב-7 באוקטובר, וצביקה גרינגליק, אביו של סרן שאולי גרינגליק ז"ל, שנפל בעת שלחם ברצועת עזה.

המכתב השלישי נשלח השבוע בשם האקדמיה למען ישראל דמוקרטית, מפקדי גל"צ לשעבר אבי בניהו, יצחק טוניק, משה שלונסקי, ד"ר נחמן שי, רון בן-ישי, יוסי עוזרד, פרופ' ליעד מודריק ואביתר בראון, באמצעות עוה"ד רועי בלכר ונוגה רובינשטיין.

הגופים השונים טענו במכתביהם ששר הביטחון חרג מסמכותו וכי נדרשת חקיקה ראשית של הכנסת על מנת להביא לסגירת התחנה. בנוסף נטען, כי סגירת גלי צה"ל מהווה פגיעה חריפה בזכות לחופש הביטוי וחופש העיתונות, ושהחלטה זו נגועה במניעים פוליטיים.

טענה מרכזית נוספת נסובה סביב הרכב הוועדה שהמליצה על סגירת התחנה. בין היתר נטען כי חברי הוועדה נגועים פוליטית ובהרכב הוועדה לא היו נציגים מהצבא ומהתקשורת, גורמים שבלעדיהם לא ניתן היה לקיים דיון מקצועי חף משיקולים זרים. לאור זאת, טוענים הכותבים כי בהיעדר ועדה תקפה מבחינה מקצועית, יש להסתמך על עבודתה של וועדת זמיר, שבראשה עמד מנכל משרד הביטחון דאז והרמטכ"ל כיום רב אלוף אייל זמיר, שמסקנותיה תמכו בהשארת התחנה במתכונתה הנוכחית.

אתמול התברר בכנס החרום להצלת העיתונות החופשית שגם מועצת העיתונות, בראשות שופט בית המשפט העליון בדימוס, חנן מלצר, מתכוונת לעתור לבג"ץ בנושא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר