שורד השבי איתן מור הגיע הערב (שלישי) לכנס הליכוד שמארגן שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת באקספו תל אביב והתחיל בשעה 19:00.
השר ברקת מקיים אירוע לאלפי פעילי ליכוד ואנשי ציבור, לרגל חנוכה ותחת הכותרת ״חגיגת האחדות והניצחון״. באירוע, שיתקיים בגני התערוכה - ברקת מתכוון לחגוג את ״הישגי המלחמה בכל הגזרות״.
שורד השבי איתן מור הגיע יחד עם אביו צביקה לאירוע, שם יקבלו מהשר ברקת אותות מיוחדים על הגבורה של איתן, ועל ״המאבק שהוביל צביקה כיו״ר פורום תקווה״.
איתן מור אמר בכנס: כל המלחמה בצפון הרצועה ובחודשיים הראשונים של המלחמה ישבתי במנהרה עם זיו ברמן. וכפי שאתם יודעים צה״ל נכנס בכל הכוח לעיר עזה בתחילת המלחמה ובאחד הלילות במנהרה התחילו הרבה הפצצות וכל המנהרה רעדה וחשבנו שתקרוס. חשבתי לעצמי מה אני עושה, התחלתי לשיר שירים של אייל גולן וזיו הצטרף אליי. שכחנו שאנחנו בעזה לכמה רגעים".
הוסיף ואמר: "תמיד בתקופות הקשות בשבי הייתי שם לי בראש את החיילים שנופלים במלחמה, את אלו שנרצחו בשבעה באוקטובר, המשפחות השכולות והפצועים, וכל כך רציתי ללכת הביתה אבל ידעתי שהמלחמה הכרחית להחזרת הביטחון לכל התושבים אז הייתי אומר תודה שנשארתי עוד יום בחיים, וזה באמת עזר לי".
השר ברקת אמר בדברי הפתיחה: ״ההתעקשות להמשיך במשפט נתניהו בזמן המלחמה - משקף ניתוק של בית המשפט. אני קורא לנשיא המדינה לחון את ראש הממשלה בדרך לאחדות בעם״. הוסיף ואמר: "נעשה תחרות בין רשתות השיווק - מי שתעשה את הסל הכי זול - תקבל רוח גבית ממשרד הכלכלה״.
ההערכות הן שברקת השקיע כספים רבים באירוע - ייתכן שבסדר גודל של מיליוני שקלים, כולם מכיסו הפרטי. זהו לא אירוע הענק הראשון שהשר ברקת עורך לפעילי הליכוד - לאחר שלפני כארבע שנים, ערך אירוע דומה בעלות של מיליוני שקלים. בכירי הליכוד אז טענו כי מדובר במסר חתרני נגד נתניהו, אך הוא אמר: ״שזו אינה העת לפריימריז מיותרים״ - וזה צפוי להיות המסר גם הפעם.
המאבטח שהציל נשים במסיבת הנובה
איתן מור (25) מירושלים נחטף ממסיבת הנובה ברעים כשעבד כמאבטח בלתי חמוש. לאחר חזרת שורדי שבי בעסקאות קודמות, פרסמו הוריו אפרת וצביקה מור שהתקבל ממנו אות חיים.
בשבת השחורה מור עבד כמאבטח במסיבה ובשל העובדה שהוריו שומרי שבת יצר קשר עם דודו. עדויות שהגיעו למשפחה העלו כי אית,ן יחד עם חברו אליקים ליבמן, פינו גופות של נשים צעירות כדי שמחבלי חמאס לא יחוללו אותן. הקשר עם איתן אבד בסביבות 14:00 בצהריים והוא נחשב כנעדר במשך ימים ארוכים - עד שהגיעה ההודעה כי נחטף.
איתן גדל בקרית ארבע, אח בכור מתוך שמונה ילדים. אחותו הקטנה ביותר הייתה בת 4 בזמן שנחטף. לפני חטיפתו התגורר בירושלים בשכונת נחלאות, יש לו בת זוג אוהבת וכלבה שקרובה מאוד לליבו והחלום שלו הוא לפתוח מסעדה משלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
