נתניהו. צילום: רויטרס

המהלך הדרמטי ששוקל נתניהו בליכוד

גורם בכיר במפלגה אומר ל"ישראל היום" כי נתניהו חושש מההתחזקות של ח״כ דוד ביטן במרכז המפלגה - ושוקל לדחות את הוועידה • הערכה: זהו הסיכוי להצלחת המהלך

רה״מ בנימין נתניהו שוקל לדחות את ועידת הליכוד עד לאחר מועד הבחירות הכלליות. כך נודע ל"ישראל היום" מפי גורם בכיר בתוך המפלגה.

לדברי אותו הגורם, נתניהו אינו שבע רצון מההתחזקות של ח״כ דוד ביטן במרכז המפלגה אשר צפוי להתמודד על תפקיד יו"ר הוועידה מול השר חיים כץ ולכן הוא מבקש לדחות את הוועידה על מנת שמועמדים שמזוהים איתו יצברו יותר כוח. 

עם זאת, לפי שעה נראה שבית הדין של המפלגה לא יתמוך בהחלטה כזאת ולכן נתניהו יאלץ להתמודד עם התוצאות של הבחירות בועידה שבמסגרתם יבחרו נשיאות מפלגה, מזכירות ועדה ויו״ר מרכז.

לאחר תוצאות הוועידה, גורמים בליכוד סיפרו כי נתניהו וסביבתו "מאוד לא מרוצים" מהתוצאות בבחירות לוועידת הליכוד, שנערכו השבוע לאחר יותר מ-13 שנים. לדבריהם, בסוף ההליך "דוד ביטן הוא השריף החדש בליכוד". כך נודע ל"ישראל היום". לדברי מקורות במפלגה, המרכז היוצא אישר כל החלטה שהביא נתניהו בפניו ולא באמת אתגר אותו, אך כעת נולדו מוקדי כוח חדשים, שלא בהכרח קונפורמיסטים עם עמדות ראש הממשלה.

ח"כ דוד ביטן, צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

במקביל להתחזקותו של ביטן, חברי ליכוד בולטים אחרים, שנחשבים לתומכי נתניהו או לפחות לעומתיים לו, נחלשו משמעותית בבחירות. כך למשל השר דוד אמסלם, שהאיחוד עם השר ניר ברקת בירושלים הביא לשניים תוצאה מאכזבת במיוחד - 62 אחוז בלבד, אל מול 38 אחוז שהצליח להשיג לבדו חבר הכנסת עמית הלוי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...