"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
מוקש קואליציוני

המורדים הפוטנציאליים בליכוד לחוק הגיוס - ומי יהיה לשון המאזניים?

הקואליציה עשויה לחדש את הדיונים החוק בשבוע הבא, אך צפויים עוד כמה מכשולים פוליטיים • ההערכות במפלגות החרדיות הן שלפחות שני ח״כים מיהדות התורה עשויים להצביע נגד הנוסח הנוכחי • התרחישים

,עודכן
0השמעה
מפגינים נגד חוק הגיוס. צילום: אורן בן חקון

הקואליציה עשויה לחדש את הדיונים על חוק הגיוס בשבוע הבא בוועדת החוץ והביטחון - אבל בדרך לאשר אותו לקריאה שנייה ושלישית, צפויים עוד כמה מכשולים פוליטיים.

ח"כ ביסמוט על חוק הגיוס בוועדת החוץ והביטחון: "הגיע הזמן שנדבר על מה כן, כי יש הסכמות"

בכנסת הנוכחית, באופוזיציה ישנם 52 חברי כנסת (כולל המפלגות הערביות, שמתנגדות לכל חוק בנושא ביטחוני) וכולם צפויים להצביע נגד. בקואליציה ישנם בשלב הנוכחי 68 מנדטים, אם סופרים גם את המפלגות החרדיות. אבל כאן המצב נהיה יותר מורכב.

חמישה חברי כנסת בקואליציה צפויים להצביע נגד הנוסח הנוכחי של חוק הגיוס - יו״ר וועדת החוץ והביטחון לשעבר, ח״כ יולי אדלשטיין, שטען שמדובר ב״חוק השתמטות״, ח״כ משה סעדה, גם הוא מהליכוד, שרמז שיתנגד מספר פעמים לחוק, וח״כ דן אילוז מהליכוד, שנחשב לעומתי בנושא לקואליציה, ולא יצביע בעד.

אדלשטיין נגד החוק של ביסמוט: "אחרי שראיתי את הפרסומים קראתי לזה חוק ההשתמטות"

אליהם יצטרפו גם סגנית שר החוץ ח״כ שרן השכל, שאמנם חברה בקואליציה אך לא צפויה לרוץ באף אחת ממפלגותיה בבחירות הבאות, והשר אופיר סופר - שיתקשה להצביע בעד חוק שמקפח לדעתו את הציבור המשרת, ובפרט את הציונות הדתית אותה הוא מייצג.

אבל זה לא הסוף כמובן. ישנם עוד כמה חברי כנסת שעלו כמתנגדים פוטנציאליים, למשל אלי דלל או דוד ביטן מהליכוד (על אף שלשכת ביטן מכחישה בשלב זה). אם נניח את האפשרות שיתנגדו, ואת אגודת ישראל החסידית בצד - נראה שמאזן הכוחות הוא 59 בעד, 57 נגד ו-4 נמנעים. כאן הסיפור מסתבך עוד יותר.

הפגנות חרדים נגד חוק הגיוס בירושלים (ארכיון),צילום: חיים גולדברג/פלאש90

ההערכות במפלגות החרדיות הן שלפחות שני ח״כים מיהדות התורה עשויים להצביע נגד הנוסח הנוכחי, בעיקר בשל הסנקציות המוצעות בו על אי-עמידה במכסות הגיוס. אם היו״ר יצחק גולדקנופף יצביע נגד - יצטרף אליו ככל הנראה ח״כ נוסף, כשהשם שמדובר עליו הוא ח״כ יעקב טסלר. אם אכן שניים נוספים יצטרפו למתנגדים - 59 יצביעו בעד, 59 נגד ו-2 נוספים ימנעו או יתנגדו גם כן.

כך, אגודת ישראל חוזרת שוב למעמד ״לשון המאזניים״ ההיסטורי שלה ותהיה הקול המכריע בסוגייה. המשמעות היא שללא תמיכתה החוק לא יעבור ולכן יידרש מאמץ פוליטי כביר מצד הקואליציה, ובפרט מצד לשכת ראש הממשלה נתניהו, כדי להצליח להעביר חוק גיוס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר