בית המשפט העליון קבע היום (ראשון) פה אחד כי שר המשפטים יריב לוין מוסמך למנות גורם חיצוני מחוץ למערך הפרקליטות והייעוץ המשפטי לממשלה, לפיקוח על חקירת פרשת הפצ״רית לשעבר והדלפת הסרטון מבסיס שדה תימן, אך ביטל את החלטתו הספציפית של לוין להטיל את התפקיד על נציב תלונות תלונות הציבור על השופטים, השופט בדימוס אשר קולה.
הנאשמים בכוח 100 מתקבלים במחיאות כפיים בבית המשפט העליון // ללא קרדיט
בפסק דין דרמטי שניתן בשלוש חוות דעת נפרדות, קבע בג"ץ כי ב"נסיבות החריגות והקיצוניות" של הפרשה - בהן הפרקליטה הצבאית הראשית, היועצת המשפטית לממשלה ובכירים נוספים מנועים מלעסוק בתיק - יש הצדקה לחרוג מהכלל שלפיו אסור לגורמים פוליטיים להתערב בחקירות משטרה.
השופטת יעל וילנר, שכתבה את חוות הדעת העיקרית, קבעה כי למרות שהשופט בדימוס קולה "עומד בתבחינים הרלוונטיים", דין ההחלטה של לוין למנות אותו להתבטל משום שחוק נציב תלונות הציבור על שופטים קובע איסור גורף על הנציב לעסוק בכל משרה או עיסוק אחר.
מה דעתכם? האם אתם תומכים בהחלטת שופטי בג"ץ - או מתנגדים לה? הצביעו ושתפו אותנו בתגובות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו