"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בלי תמונה - ועם צמד מילים שעשויות להרגיז חלק מהמצביעים | פגישת ראשי האופוזיציה

ראשי מפלגות האופוזיציה נפגשו היום ודנו בגיבוש אסטרטגיה משותפת לניצחון בבחירות הבאות • באופוזיציה למעשה מסמנים שלוש זירות עיקריות למאבק: חוק הגיוס, המערכת המשפטית ורפורמת התקשורת • הטרמינולוגיה בהודעה מעוררת עניין: בעוד שבנט וליברמן נמנעו בעבר משימוש במונח "הפיכה משטרית", ההודעה המשותפת בחרה להשתמש בו

,עודכן
0השמעה
ראשי מפלגות האופוזיציה לפיד, גולן, ליברמן וגנץ (ארכיון). צילום: יונתן זינדל/ פלאש90

ראשי מפלגות האופוזיציה נפגשו היום ודנו בגיבוש אסטרטגיה משותפת לניצחון בבחירות הבאות. בהודעה משותפת שפרסמו לאחר הפגישה, בירכו ראשי המפלגות על התקדמות המאמצים להשבת החטופים והדגישו כי "אסור לעצור עד השבת החטוף האחרון".

בהודעה ציינו כי בכוונתם להיאבק נגד חוק ההשתמטות - "בכנסת, ברחובות ובזירה המשפטית" - והדגישו כי בשל העומס הכבד על משרתי הסדיר והמילואים, על הצבא לפעול לפי החוק ולהגביר את המאמצים לגיוס החרדים. לדבריהם, "רובו המוחלט של עם ישראל רוצה גיוס שווה לכולם, ואנחנו נילחם שזה יקרה".

מפגינים נגד חוק הגיוס,צילום: אורן בן חקון

עוד נמסר כי המשך הניסיונות לפגוע במערכת המשפט ובתקשורת מהווה "חזרה מלאה של ההפיכה המשטרית וניסיון להתערבות במערכת הבחירות בשנת בחירות". לדבריהם, הם ייאבקו בכך בכל האמצעים העומדים לרשותם.

באופוזיציה למעשה מסמנים שלוש זירות עיקריות למאבק: חוק הגיוס, המערכת המשפטית ורפורמת התקשורת של השר קרעי. בעניין חוק הגיוס מזהים באופוזיציה כי מדובר ב"בטן הרכה של הממשלה", ומעריכים שיש ביכולתם לגייס את הציבור למאבק רחב שיכלול גם עתירות לבג"ץ.

שר התקשורת שלמה קרעי מציג רפורמת שידורים (ארכיון),צילום: גדעון מרקוביץ'

הטרמינולוגיה בהודעה גם היא מעוררת עניין: בעוד שבנט וליברמן נמנעו בעבר משימוש במונח "הפיכה משטרית", ההודעה המשותפת בחרה להשתמש בו - מה שמאותת על קו תקיף ואחיד של כלל ראשי האופוזיציה.

בהודעה לא נכללה התייחסות ישירה לפרשת הפצ"רית לשעבר, אך לפי גורמים באופוזיציה, הדבר נרמז בעקיפין בהתייחסותם למערכת המשפט. מהפגישה לא פורסמה תמונה משותפת של ראשי המפלגות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר