"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סקר מנדטים: נתניהו מתחזק, אך האם יש לו גוש חוסם?

האופוזיציה נותרת עם 59 מנדטים בלבד, הקואליציה עם 51 • המפלגות של גנץ וסמוטריץ’ מתחת לאחוז החסימה, והליכוד שומר על ההובלה עם 28 מושביo

,עודכן
0השמעה
בכל ממשלה שתקום, הציבור רוצה שהחרדים ינוחו באופוזיציה. נתניהו וחברי ש"ס. צילום: אורן בן חקון

תחזית המנדטים המתעדכנת לאור סיום המלחמה מוסיפה לנבא עתיד רע לשתי מפלגות שנמצאות בסכנת היעלמות בבחירות הבאות:מפלגת הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ’ שנמצאת מתחת לאחוז החסימה, וכחול לבן של בני גנץ, כך עולה מסקר של “ישראל היום”, שנערך על ידי מכון הסקרים “קנטאר”.

עם זאת, לאחר סיום המלחמה, האופוזיציה לא מצליחה להשיג רוב והיא נעצרת על 59 מנדטים בלבד. גוש הקואליציה מתחזק במנדט אחד אך נעצר על 51 מנדטים, רחוק עשרה מהמספר הנדרש להרכבת ממשלה.

הליכוד בראשות בנימין נתניהו עדיין שומרת על הבכורה עם 28 מנדטים - ואף מתחזקת בשלושה מושבים לעומת הסקר הקודם. אחריו עומד נפתלי בנט עם 21 מנדטים - התחזקות במושב אחד בלבד מאז הסקר האחרון.

כאשר מסכמים את תוצאות הסקר עולה כי שני הגושים לא מצליחים להכריע את הכף ולהעביר אליהם מצביעים כדי להרכיב ממשלה. אמנם האופוזיציה קרובה לכך יותר אך הנתון שלפיו גנץ וגם יועז הנדל לא עוברים את אחוז החסימה צריך להדיר שינה מעיניהם של הממשלה הנוכחית.

גוש הקואליציה יכול להיות מעודד קלות מההתחזקות ומהעובדה שש”ס שומרת על כוחה (9 מנדטים).

יו"ר כחול לבן גנץ ויו"ר האופוזיציה לפיד (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

גנץ מאתגר את שותפיו לאופוזיציה משום שאינו עובר את אחוז החסימה. גם הציונות הדתית של סמוטריץ’ בחוץ, ולכן, על פני הדברים, לשני הגושים אין אינטרס מיידי לצאת לבחירות.

הסקר בוצע על-ידי מכון קנטאר בתאריכים 22-23 באוקטובר 2025, בקרב מדגם מייצג של 601 גברים ונשים בני 18 ומעלה, שנערך באמצעות דגימה אינטרנטית וכלל את המגזר הערבי. מספר הנשאלים שהתבקשו להשתתף בסקר: 2,450. טעות הדגימה: ±4.0%.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר