ישיבת הממשלה בנושא הסכם לסיום המלחמה והחזרת החטופים (ארכיון). צילום: מעיין טואף/ לע״מ

"התנהלות שיטתית ומחפירה": באופוזיציה הגישו הצעת אי-אמון בממשלה

ח"כ רייטן טוענת כי יו"ר הכנסת הדיר את נשיא בית המשפט העליון והיועמ"שית מישיבות ממלכתיות בגיבוי רה"מ • בבקשה נכתב כי מדובר ב"ביזוי וביטול מעמדה של הרשות השופטת" וב"הפרת אמונים למדינת ישראל"

יו"ר סיעת העבודה-הדמוקרטים, ח"כ אפרת רייטן, הגישה היום (רביעי) למזכירות הכנסת בקשה לקיום הצבעת אי-אמון בממשלה בנושא "רמיסת הרשות השופטת על ידי יו"ר הרשות המחוקקת - הפרת אמונים למדינת ישראל".

"אזרחי ישראל ראו בימים האחרונים שוב וביתר שאת כיצד יו"ר הכנסת, בגיבוי ראש הממשלה, הדיר את נשיא בית המשפט העליון והיועצת המשפטית מהישיבה המיוחדת לרגל הגעתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ", כתבה ח"כ רייטן. "יו"ר הכנסת אף לא הזמין כדין וכנהוג את נשיא בית המשפט העליון לישיבת פתיחת מושב החורף.

המכתב שהוגש ע"י ח"כ רייטן, צילום: ללא

"המהלכים האלה הינם הלכה למעשה ביזוי וביטול מעמדה של הרשות השופטת, אחת משלוש הרשויות של מדינת ישראל, לה נשבעו הממשלה ויו"ר הכנסת אמונים. התנהלות שיטתית ומחפירה זו חותרת תחת חובת האמונים של נציגי הממשלה והכנסת למוסדותיה הרשמיים של מדינת ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...