שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בחר לתקוף היום (שישי) דווקאא את גדי איזנקוט שאיבד את בנו גל ז"ל ושני אחייניו סמל מאור כהן ז"ל וסרן יוגב פזי ז"ל בקרבות ברצועת עזה.
"ביום כזה אתה אמור לשבת ולבקש סליחה", כתב סמוטריץ' לאיזנקוט. "אתה יודע מה? היית ביום כזה אמור גם להגיד לי תודה שסירבתי לעסקאות חלקיות שהיו מפקירות חלק מן החטופים. אנחנו מקבלים עכשיו את כל החטופים רק בגלל ההתעקשות הזאת שלי.
סמוטריץ' הוסיף וכתב לרמטכ"ל לשעבר: "שווה בנפשך מה היה קורה לו היינו מקשיבים למי שהציע לנו לקבל עסקאות חלקיות. היינו עכשיו בתוך איזה שישים יום של הפסקת אש, של משא ומתן מתיש. חצי מהחטופים עדיין נקברים במנהרות החמאס, שדורש כניעה מוחלטת שלנו כתנאי להשבתם".
דבריו של שר האוצר הגיעו בעקבות ביקורת שמתח איזנקוט על השרים (ובכללם סמוטריץ') שבחרו להתנגד לעסקה בישיבת הממשלה.
"תת מנהיגות, היא שרים שמצביעים נגד עסקה שתחזיר חטופים חיים -שנחטפו במשמרת שלהם", כתב איזנקוט. חלקם התנגדו להחזרת ילדים בני 4 ממנהרות חמאס, תמורת מיידי אבנים. כמובן, שבחרו להישאר חברי ממשלה.
"אזרחי ישראל ראויים לשרים שיעסקו בטובת העם, המדינה, שיחזקו את הערכים היהודיים ויתחייבו לאתוס הישראלי. שנהיה ראויים ללוחמי צה״ל לנופלים והפצועים שהביאו לרגע הזה".

