"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
רה"מ בהצהרה מיוחדת: "מי שטוען שעסקה זו הייתה מונחת תמיד על השולחן לא אומר אמת"
על רקע כניסתה לתוקף של הפסקת האש, אישור העסקה בממשלה והשינוי העדכני ברשימת המחבלים המשוחררים, ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר הצהרה לתקשורת • "זה לא היה קל, הייתי צריך לעמוד מול לחצים כבירים מבית וחוץ"
ראש הממשלה בנימין נתניהו . צילום: לע"מ

רה"מ בהצהרה מיוחדת: "מי שטוען שעסקה זו הייתה מונחת תמיד על השולחן לא אומר אמת"

על רקע כניסתה לתוקף של הפסקת האש, אישור העסקה בממשלה והשינוי העדכני ברשימת המחבלים המשוחררים, ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר הצהרה לתקשורת • "זה לא היה קל, הייתי צריך לעמוד מול לחצים כבירים מבית וחוץ"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר היום (שישי) הצהרה מיוחדת שהועבר בשידור ישיר. ההצהרה מגיעה לאחר אישורה הסופי והרשמי של הממשלה של העסקה מול חמאס, שחרור החטופים,כניסתה לתוקף של הפסקת האשמהשעה 12:00 והשינוי האחרון והעדכני ברשימת המחבלים המשוחררים כחלק מהסיכום בין ישראל לארה"ב ולמתווכות.

נתניהו%3A "התמודדתי עם לחצים כבירים מבית ומחוץ לסגת מהרצועה"%2F%2F קונטקט

"לאורך כל הדרך הבטחתי לכולם שאחזיר את כולם, הבטחנו ואנו מקיימים", אמר נתניהו. "אמרו שצריך להתרגל לזה שלא נחזיר אפילו חטוף אחד חי. אני האמנתי אחרת, שאם נפעיל לחץ צבאי, בשילוב לחץ מדיני כבד, נחזיר אותם. אני אומר, זה לא היה קל, הייתי צריך לעמוד מול לחצים כבירים מבית וחוץ, שלא להכנס לרפיח ולא לתפוס את ציר פילדלפי, לחצים לעצור את המלחמה ולסגת מהרצועה – כש'חמאס', 'חיזבאללה', משטר אסד ואיראן - כולם בשיא כוחם".

"דחיתי בתוקף את הלחצים כי לנגד עיניי עמד שיקול אחד יחיד: ביטחון ישראל, בהסרת האיום הגרעיני מאיראן ושבירת הציר האיראני עם חמאס - המשכנו להילחם בעזה ובציר וכולו ועד כניסתו של הנשיא טראמפ לבית הלבן השבנו לישראל 158 חטופים - מתוכם 117 חטופים חיים, חלקם במבצעים נועזים, ולאחר כניסת טראמפ החזרנו עוד 49 חטופים חיים וחללים, עשרה מתוכם במבצעים נוספים ועדיין נותר האתגר הגדול להשיב עוד חטופים וחללים".

נתניהו עם וויטקוף, קושנר ודרמר. "עבודה מסורה ויצירתית", צילום: מעיין טואף/ לע״מ

אבל עדיין נשאר האתגר הקשה מכל: להשיב הביתה את כל יתר החטופים - 20 חטופים חיים ו-28 חטופים חללים. ואתם זוכרים: פרשן אחר פרשן, ערב ערב, יום יום, הם הסבירו לנו: 'אין דרך עלי אדמות להחזיר את החטופים – מבלי להיכנע לדרישה המרכזית של החמאס: שצה"ל ייצא לגמרי מהרצועה - כולל מהפרימטר, כולל מציר פילדלפי, כולל מהשטחים השולטים - על כל המשתמע מכך'. גם כאן אני חשבתי אחרת, ופעלתי אחרת. ידעתי שאם ניכנס בעוצמה למעוז האחרון שנותר בידי החמאס - העיר עזה – ואם נשמיד את מרכזי הכוח בתוכה, החמאס ירצה להציל את שלטונו.

"בדרך זו אנו לופתים את החמאס מכל עבר לקראת השלבים הבאים של התוכנית, שבהם החמאס יפורק מנשקו, ועזה תפורז. אם הדבר הזה יושג בדרך הקלה - מה טוב. ואם לא - הוא יושג בדרך הקשה".

"רעייתי ואני הזלנו דמעות רבות"

"כל מי שאומר שעסקה זו הייתה מונחת תמיד על השולחן לא אומר אמת. חמאס הסכים רק כשהבין שהחרב מונחת על צווארו, רק לאחר שתוכנית טראמפ בודדה אותו באופן חסר תקדים".

על משפחות החטופים אמר נתניהו: "במפגשים המטלטלים שלי עם משפחות חטופים רעייתי ואני הזלנו דמעות רבות - הבטחתי להם שלא אוותר על אף אחד ואף אחת ואכן הם ישובו אלינו כולם בימים הקרובים ב"ה. לצד השמחה הגדולה על שובם הם יעמדו בפני משימה קשה של שיקום גופני ונפשי, ואת החללים נביא לקבר ישראל. נפעל לאתר את כולם בהקדם האפשרי".

כוחות צה"ל יוצאים מרצועת עזה %2F%2F השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

"אזרחי ישראל, ביום המרגש הזה אני מוקיר תודה לכוחות הביטחון שמתייצבים מאז תחילת המלחמה להגן על הבית. בלי ההקרבה שלהם לא היינו יכולים להחזיר את החטופים. אנחנו מחבקים את המשפחות השכולות ומאחלים לפצועים החלמה שלמה. אני מבקש להודות לנשירא טראמפ על מאמציו לגיבוש התוכנית. גם כאן הוא שב והוכיח את נאמנותו לעמנו ולמדינה. בצד שלנו, תודות חמות מאוד לראש צוות המ"ומ השר רון דרמר, וכל הצוות שעשה עבודה מסורה ויצירתית".

עינב צנגאוקר בכיכר החטופים אחרי קבלת הבשורה על חתימת ההסכם, צילום: רויטרס

"לפני שנתיים חג שמחת תורה הפך ליום של יגון לאומי. שמחת תורה הזה יהפוך, בעזרת השם, ליום של שמחה לאומית על שובם של כל אחינו ואחיותינו החטופים. שמו של מבצע "שבים לגבולם" לקוח מן ההבטחה לרחל אמנו בספר ירמיהו: 'ושבו בנים לגבולם'. ושבו בנים ובנות לגבולם.

"לפני שנתיים יצאנו מעברי פי פחת – והשבנו מלחמה שערה לאויבינו. בזכות יכולת העמידה והלכידות שלכם, אזרחי ישראל, עמדנו במבחנים קשים. השגנו ניצחונות כבירים – ניצחונות שמשנים את פני המזרח התיכון. אבל כפי שאמר הרמטכ"ל: המערכה עדיין לא הסתיימה. עדיין ניצבים לפנינו אתגרים גדולים, אבל גם הזדמנויות גדולות. יחד נעמוד באתגרים, יחד נממש את ההזדמנויות, יחד נשלים את משימותינו, יחד נרחיב את מעגל השלום סביבנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...